ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО минула без втрат

|

За минулу добу в районі проведення АТО жоден український військовий не загинув та не був поранений в результаті бойових дій. Натомість обстріли з боку ворога продовжилися, хоча і з меншою інтенсивністю. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Основними районами бойових дій були позиції поблизу Попасної та в районі бахмутської траси. Так, у Новоолександрівці бойовики відкривали вогонь у бік сил АТО після опівночі та надвечір. У Попасній ворог випустив одну мінометну міну. У Катеринівці за минулу добу провели також 2 обстріли – обидва у проміжку з 17-ї до 19-ї години. Під час першого з них тривалістю 30 хвилин ворог випустив 4 міни, а також активно застосовував гранатомети різних систем. Гранатомети бойовики застосовували також і у Кримському. У Новотошківському сили окупанта провели 2 обстріли – вранці та пізно ввечері, використовуючи при цьому легке озброєння.  Ще одна ворожа збройна провокація відбулася у Станиці Луганській після 20-ї години.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 9 разів.

Донецький напрямок

Тут вперше за добу ворог порушив тишу після обіду, обстрілявши з гранатометів сили АТО на позиції «Шахта Бутівка». Вчергове бойовики обстріляли цю позицію після 20-ї години. Цей обстріл тривав близько двох годин, впродовж яких окупанти відкривали вогонь з озброєння БМП, крупнокаліберних кулеметів та ручних гранатометів. У самій Авдіївці бандформування проявляли бойову активність впродовж трьох годин починаючи з 8-ї годин вечора. Основне озброєння, яке ворог застосовував при цьому, були гранатомети різних систем.

Також вчора обстріли з боку противника відбулися на світлодарській дузі, у Верхньоторецькому та Новоселівці Другій. Кожен з цих випадків порушення тиші тривав у середньому до 30 хвилин.

Важкого озброєння на Донецькому напрямку вчора противник не застосовував впродовж усіх дев’яти випадків порушення перемир’я.

Маріупольський напрямок

Учора тут відбулося 3 обстріли: відразу після опівночі бойовики відкривали вогонь з кулеметів у Водяному, в обід обстріляли з міномета та гранатометів укріплення захисників Павлополя, і на заході сонця відкривали вогонь з легкого озброєння у напрямку наших позицій у Водяному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *