Двох титулованих українських спринтерок не допустили до Чемпіонату світу

|

Скандал у українській легкій атлетиці. Федерація легкої атлетики України відсторонила від змагань медалістку Олімпійських ігор, чемпіонату світу, та чемпіонку Європи Олесю Повх, а також її колегу по команді чемпіонку Європи Ольгу Земляк.

Українських спринтерок фактично зняли із літака, який прямував до Лондона де із 4 по 13 серпня відбуватиметься Чемпіонат світу…

«Виконком Федерації легкої атлетики України, у зв’язку з порушенням проти Ольги Земляк та Олесі Повх дисциплінарних проваджень ІААФ, ухвалив рішення виключити зі складу офіційної делегації для участі в чемпіонаті світу (Лондон, 4-13 серпня) атлеток Ольгу Земляк, Олесю Повх та тренера Ольги Земляк Сергія Басенка – йдеться у поясненні ФЛАУ.

Спринтерка Ольга Земляк вкрай обурена таким рішенням ФЛАУ та вимагає офіційних документів за що її дискваліфіковано.

«Прошу надати якісь офіційні підтверджуючі документи. Адже Федерація не має право відстороняти спортсмена. Це має право робити тільки IAAF (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій). Це ж робота, пройдена мною та моїм тренером, починаючи з 2011 року, коли я вийшла на хороший рівень і весь час виступала за збірну України та приносила медалі… А потім вони питають – чому спортсмени переходять в інші країни? Тому що Федерація робить все для цього – щоб ми її кидали. Ніде немає такого «безпрєдєлу», як у легкій атлетиці», – обурена Ольга Земляк.

Водночас рівненська спортсменка готова боронити свою честь у суді, пишуть місцеві ЗМІ.

«Я шокована. Там така цікава нестиковка, мені скзали, що нібито лист відсторонення від змагань, через маніпуляції (вживання допінгу – ред..), надіслали у федерацію з IAAF. А потім тренер мені присилає документ того ж таки  IAAF, де я є у заявках на участь у Чемпіонаті. Юристи мої зараз збирають докази, хоча відверто кажучи таке вперше з нами. Буду судитись із Федерацією легкої атлетики України. Є спеціалізований суд у Швейцарії, докладу усіх зусиль, щоб покарати нашу федерацію», – повідомила спортсменка на своїй сторінці у Фейсбук..

Ольга Земляк також зауважила, що останнього разу її перевіряли на допінг незаконним методом. Тобто таким, який вчені лише розробляють. Тож результати таких досліджень не можна вважати дійсними, адже вони можуть бути хибними…

Тим часом Олеся Повх в коментарі «5 каналу» також заявила, що антидопінговий комітет провів тести на допінг по несертифікованій процедурі.

«Ця методика не узаконена, вона не підтверджена ні міжнародною федерацією легкої атлетики, ні ВАДА. У листі нас попросили пояснити до 1 серпня 2017 такі показники.

Та пояснити ми нічого не могли, бо не розуміли, як у нас взагалі могли вийти такі показники. Наша федерація, на основі цього листа, вирішила відсторонити нас взагалі від всіх змагань», – прокоментувала розчаровано Олеся Повх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *