ОСТАННІ НОВИНИ

Для збереження доріг у спеку на Львівщині обмежили рух вантажівок

|

З метою збереження дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди (при температурі повітря вище 28 градусів) діють обмеження руху для великогабаритних автотранспортних засобів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Відтак, якщо загальна маса вантажівки понад 24 тонни і навантаження на вісь 7 тонн, то у період з 10:00 до 22:00 на дороги області виїжджати заборонено.

«У Львівській області проведено ремонт багатьох кілометрів доріг. На сьогодні важливим завданням є збереження дорожнього покриття на автомобільних шляхах», – зазначив під час брифінгу т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Микола Одиноцький.

Так, управління Укртрансбезпеки та поліції працюють у посиленому режимі, особливо у спекотну погоду.

За словами Миколи Одиноцького, при в’їзді в область та на виїзді з населених пунктів, встановили інформаційні знаки, які попереджають про заборону руху великогабаритного транспорту у спеку. При в’їзді у Львівську область розміщені інформаційні панно, що позначають розташування місць відстою.

«При підвищенні температури асфальтне покриття стає пластичним і, в наслідок того, що автомобіль перевантажений, він деформує покриття, призводить його до розриву та руйнування»,- повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор.

На сьогодні в області є 51 відстійник, який може розмістити 1239 великогабаритних автівок та понад 70 широких узбіч, де можуть розміститися автівки.

Є визначені місця, на яких здійснюється габаритно-ваговий контроль. Сьогодні в області таких є 8, де працюють 4 габаритно-вагові комплекси.

За словами в.о. начальника управління Укртрансбезпеки у Львівській області Романа Лободи, упродовж цього року працівники управління зупинили  і перевірили 6 тисяч 300 транспортних засобів, з них – 182 вчинили правопорушення, на них наклали штрафні санкції на загальну суму понад 18 тисяч євро.

«Крім того, у Львівській області за цей місяць виявили 24 факти порушення температурного режиму, а загалом – 27», – зазначив Роман Лобода.

Сума штрафу залежить від порушення, зокрема від наступних чинників: ваги, відстані, яку має подолати вантаж та перевісу на окремі осі.

Зазначимо, що штрафи накладаються виключно на власника транспортного засобу і можуть сягати до кількох тисяч євро.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *