ОСТАННІ НОВИНИ

«Пристрасті» у 3-ій стоматполіклініці: на робоче місце не впустили нового керівника

|

Сьогодні новопризначеного головного лікаря не допустили до робочого місця у 3-ій стоматологічній поліклініці. Ситуацію довкола інциденту прокоментував начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, передає прес-служба ЛМР.

«31 липня закінчися контракт з попереднім головним лікарем. Він був попереджений 2 місяці тому, що контракт з ним продовжувати не будуть. 31 липня у законний спосіб він пропрацював останній робочий день, йому видали трудову книжку і трудові відносини з ним були припинені. 1 серпня, вчора, я представив нового головного лікаря, якого я, відповідно до наданих мені повноважень відповідною ухвалою сесії Львівської міської ради, призначив на цю посаду. Відбулось представлення. Керівник зробив обхід всієї поліклініки, зайшов у кожен кабінет, разом з заступником головного лікаря і разом з попереднім головним лікарем.

Сьогодні зранку о 08.00 год у нас була виробнича нарада, після чого головний лікар відбув до свого місця роботи і звідти о 09.30 год зателефонував, що йому перешкоджають у доступі до приміщень установи, яку він очолює, до службового кабінету. Ми прибули у 3-тю стоматполіклініку разом з директором департаменту, з моїм заступником, щоб на місці подивитись, що відбувається. Групою не відомих мені осіб здійснювалась перешкода головному лікарю, щоб пройти на територію будівлі 3-ої стоматполіклініки. На всі наші роз’яснення про те, що чинне законодавство не передбачає ніяких конкурсів, колективних голосувань чи виборів, а передбачає, що головного лікаря закладу охорони здоров’я призначає і звільняє міський голова міста або особа, якій він делегує ці повноваження. По розподілу повноважень Львівської міської ради ці повноваження делеговані мені.

Цей головний лікар призначений, бо він стоматолог, має достатній досвід практичної роботи, закінчив Академію державного управління, він є підготовлений управлінець з вищою управлінською освітою.

Зараз головний лікар пише подання у правоохоронні органи, щоб розібратись у ситуації.

Я свого рішення змінювати не буду – я призначив керівника, якому довіряю, вважаю, що він зможе керувати у такій непростій ситуації.

Хочу нагадати про те, що ухвалою сесії Львівської міської ради прийнято рішення створити комунальні некомерційні підприємства і гроші виділяти не на зарплату працівникам стоматполіклінік, а на лікування стоматологічних захворювань у пільгових категорій населення, тобто, виділяти гроші на надання насправді стоматологічної допомоги. Для пільгової категорії гроші передбачені, ми готові їх відшкодовувати на рахунки стоматполіклінік, але вони мають набути статус некомерційних підприємств. Ті, хто не входить у пільгову категорію, мають по затвердженій калькуляції заплатити в касу. Сьогодні, на жаль, відбувається плата в кишеню від пацієнта. А ми кажемо, щоб пацієнт офіційно платив у касу. Поліклініки самі будуть визначатись: скільки вони зароблять, стільки і будуть мати. Перша стоматполіклініка цей процес пройшла і вони працюють. Міська рада виділила їм гроші і на оновлення основних засобів, і на відшкодування допомоги за пільгові категорії.

3-тя, 4-та та 5-та стоматполіклініки протестують проти цієї реформи, оскаржують це в суді. Декілька судів вже було перенесено за їх ініціативою. Слухання по суті ще жодного разу не було.

Було багато нарад. Був план, що 1 червня усі стоматполіклініки перейдуть на нову форму роботи. За цей період 26 млн грн пішло на ці поліклініки, в основному, на заробітну. В останні дні, коли мала би відбутись перереєстрація, стоматполіклініки подали в суд і рішенням суду це заблокували. Також питання до суддів, перед тим 5 судів було на нашому боці», – розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Фото: 3-а стоматполіклініка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *