ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет: МАУ отримувала непрозорі знижки від «Борисполя»

|

В Антимонопольному комітетів заявляють, що держпідприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» надавало авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» непрозорі знижки щодо сплати аеропортових зборів. Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету на запит ВВС Україна.

Зокрема вказується, що комітет розглядає справу про відповідне порушення аеропортом «Бориспіль» закону про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг.

«Держпідприємство «Бориспіль», маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту «Бориспіль», застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії – ПрАТ «Авіакомпанія МАУ», – йдеться в документі.

Також в Антимонопольному комітеті зауважують, що аеропорт робив це «не публічно, непрозоро, за відсутності будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що МАУ заборгувала державному бюджетові 400 мільйонів гривень.

Фото: Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *