ОСТАННІ НОВИНИ

Між Україною та Канадою запрацювала угода про вільну торгівлю

|

З 1 серпня набула чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Сьогодні опівночі стартувала вільна торгівля між Україною і Канадою. Заслужили повагу – час використовувати нові можливості! Вітаю всіх нас… Угода про вільну торгівлю: скасування тарифів, доступ до державних закупівель, захист електронної комерції, високі стандарти екології, захисту праці», – написав він на своїй сторінці в Твіттері.

Згідно з повідомленням посла, першими переваги ЗВТ відчують українські підприємства у сфері IT, легкої промисловості, виробництва меблів і солодощів.

Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на експортовані до Канади українські товари, для канадських товарів одразу буде скасовано 72% тарифів, а протягом семи років безмитний експорт зросте до 98%. Крім того, взаємно відкриваються ринки державних закупівель. Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Угода була підписана в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала її 14 березня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

«Інтерфакс-Україна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *