ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники збираються будуватися там, де вже зводять ЖК «Америка»

|

Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України 21 липня 2017 року підписало договір з ТОВ «Черкасизалізобетонстрой» на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Володимира Великого, 10 у Львові зі знесенням існуючих нежитлових будівель за 28,44 млн грн без ПДВ. Про це повідомляється в системі Prozorro, інформують Наші Гроші. Львів.

За інформацією видання, будинок зводитимуть для військовослужбовців на території військової частини №9507. Планують два чотирьохповерхових житлових блоки по дві секції без ліфтів. У будинку буде 56 квартир загальною площею 3032,72 кв. м: по 24 однокімнатних та двокімнатних, а також 8 трикімнатних.

Територія військової частини №9507 та стан забудови ЖК «Америка» станом на липень 2017 року (фото ЛУН.ua)

Участь у торгах брало чотири компанії, найдешевшу пропозицію (26,9 млн грн) від ТОВ «Вестбетонбуд» відхилили через низку зауважень до документів.

Нагадаємо, на території військової частини №9507 на вул. В. Великого,10 у Львові вже зводить житловий комплекс «Америка» корпорація «Ріел». При тому, що згідно з інформацією в судовому реєстрі, військова прокуратура Західного регіону України проводить досудове розслідування №42015140400000087 від 20 серпня 2015 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ. Згідно з ухвалами, посадові особи Державної прикордонної служби України та підпорядкованих структурних підрозділів без погодження Кабміну надали під забудову ТОВ «Вестбудінвест» земельну ділянку на вул. В. Великого, 10.

План забудови з сайту «Ріел»

Вже у 2016 році Адміністрація Державної прикордонної служби України у відповідь на запит «НГ. Львів» повідомляла, що «Вестбудінвест» обрали на тендері у 2006 році. Згідно з договором про спільну діяльність, прикордонники отримають 21% від загальної кількості збудованого житла. Там було заплановано збудувати 15 житлових будинків загальною площею квартир 65260 кв. м та дошкільний навчальний заклад.

Не менш цікавим є те, що «Вестбудінвест» зареєстровано за тією ж адресою, що і Корпорація «Ріел-Груп» (Перемишляни, вул. Міжгірська, 8в), хоча засновниками є різні особи.

Фото: Наші гроші. Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *