ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська фірма влаштувала незаконний видобуток кварцового піску

|

Оперативники викрили злочинну групу, яка діяла у Львові та в промислових масштабах видобувала корисні копалини на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що видобутий пісок реалізовували будівельним компаніям західного регіону. Кар’єр знаходився на території Перемишлянського району, продукцію до кінцевого покупця доставляли залізничним транспортом.

За місцем видобутку піску затримали одного з керівників та працівників комерційної структури. Вони якраз завантажували чергову партію корисних копалин для відправки її покупцям. Крім того вилучили техніку: екскаватори, бульдозери, самоскиди.

Також, під час санкціонованих обшуків в офісі львівської компанії правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, чорнові записи, договори, які підтверджують незаконну діяльність підприємства.

Загалом поліцейські з’ясували, що підприємством незаконно було видобуто понад 27 тисяч тонн піску.

За порушення правил охорони або використання надр порушено кримінальну справу. Наразі залучаються працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області для здійснення відповідних замірів видобутих корисних копалин. Встановлюється сума завданих збитків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *