ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові депутати від «Самопомочі» найчастіше прогулюють сесії міськради, - дослідження

|

Найбільшу кількість засідань сесії Львівської міськради прогуляли депутати від фракцій «Сапомоміч». Про це повідомляє ресурс  Rada4you.org, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, перше місце в антирейтингу від ГО «ОПОРА» займає депутат «Самопомочі» Ольга Посипанко (була присутня на 27% засідань), друге – представник цієї ж фракції Роман Федишин (39%), а третє  -«самопомочівець» Тарас Кльофа (48%). До рейтингу найбільших прогульників сесій також увійшов представник БПП «Солідарність» Григорій Козловський (52%) та Андрій Дворакевич, що представляє фракцію «Самопоміч» (59%).

Нагадаємо, команда Rada4you.org Громадянської мережі ОПОРА розробила локальну версію сайту, який автоматично аналізує відкриті дані за результатами голосувань міських рад.

Після старту роботи сервісу кожен мешканець міста зможе зі свого смартфону чи комп’ютера ознайомитись, як депутати відвідують засідання, як голосують за ті чи інші питання порядку денного, в тому числі в розрізі фракцій, тощо.

Локальні сервіси про міськради розроблені за аналогією Rada4you.org, що опрацьовує голосування депутатів Верховної Ради. Важливо також додати, що усі вони створені за принципом відкритого коду, тож будь-яке місто зможе вільно використати розробки Громадянської мережі ОПОРА для себе і запустити схожий ресурс. Наразі ОПОРА охопила п’ять обласних центрів – Львів, Вінницю, Луцьк, Миколаїв і Харків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *