ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни на веб-порталі зможуть відстежувати голосування депутатів ЛМР

|

У Львові створили портал, на якому можна буде відслідковувати поіменне голосування депутатів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«rada4you.org – це всеукраїнський сайт, спрямований на те, щоб громадяни, активні громадяни, активісти, аналітики, журналісти могли якісно контролювати народних обранців. І взявши цей прототип ми спільно зробили веб-інструмент, веб-портал, в якому можна буде відслідковувати роботу депутатів на місцевому рівні», – розповідає інформаційний директор Громадянської мережі ОПОРА у Львові Ірина Швець.

Окрім Львова сьогодні такі презентації відбуваюся в чотирьох містах – це Луцьк, Вінниця, Харків і Миколаїв, де розроблені ідентичні форми. Ця веб-платформа має кілька цільових аудиторій.

«lviv.rada4you.org насамперед буде корисна мешканцям, які тепер зможуть подивитися, наскільки корисним є депутат, який  обирався від тої політичної партії, за яку вони голосували. Можна подивитися наскільки цей депутат є ефективним, які рішення він підтримує. Також тут зібрано більше 3 тисяч голосувань Львівської міської ради, їх можна аналізувати, порівнювати депутатів, можна буде подивитися наскільки співпадають голосування депутата та його фракції, а також, хто з ким найкраще голосує, а також, які депутати в переважній більшості, або хто голосує однаково», – додає Ірина Швець.

«На мою думку, найбільшим користувачем цього сервісу будуть самі депутати, бо це зручно. Це є ще один крок для розуміння мешканцями того, що відбувається і як відбувається в стінах міської ради, як здійснюється місцева політика. Для мене особисто цей сервіс має основну цінність – дуже легко і дуже зручно, бо за будь-яким питанням можна відслідкувати, як приймали рішення в раді і як голосували ті чи інші депутати. Я думаю, журналісти це оцінять в своїй роботі вже пізніше. Великий плюс цього формату – це те, що він дає можливість різним платформам використовувати цю інформацію і відповідно робити цікаві сервіси для того, щоб займатися висвітленням голосувань», –  додає начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *