ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині директор лісового підприємства привласнив 2,7 державних мільйона

|

На Львівщині керівник лісопідприємства завдав державі збитків на 2,7 мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, спільно з працівниками обласної прокуратури, керівник одного з державних лісопідприємств, зловживаючи службовим становищем та вчинивши службове підроблення, укрив незаконні рубки дерев та здійснив розтрату лісопродукції.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України, правоохоронці встановили, що у 2015 році між державним підприємством та іноземною компанією був укладений договір на поставку тисячі кубометрів товару з деревини хвойних порід (сосна, ялина та смерека) для технологічних потреб. Вартість одного кубометру товару, згідно умов контракту, становила 20,5 євро, а кошти іноземна компанія мала перерахувати до кінця 2015 року передоплатою та у повному об’ємі.

Проте, незважаючи на умови діючого договору, директор лісопідприємства уклав, підписав та скріпив відтиском печатки новий контракт із цією ж фірмою на поставку тієї ж кількості деревини, вилучивши з нього пункти щодо обов’язкової стовідсоткової передоплати. У подальшому державне підприємство здійснило поставку товару, однак жодних коштів від іноземної компанії на рахунки лісопідприємства так і не надійшло.

Таким чином директор здійснив розтрату лісопродукції та завдав підприємству збитків на суму майже 1,2 мільйона гривень.

Окрім того правоохоронці встановили, що чиновник укрив виявлені незаконні рубки дерев на території підприємства – зокрема, з книги лісопорушень, в якій фіксуються всі виявлені незаконні рубки дерев, були викреслені відомості про виявлені незаконні рубки 310 кубометрів деревини, внаслідок яких підприємству було завдано збитків на майже 1,6 мільйона гривень.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків суд наклав арешт на три приватних будинки, що належать директору лісопідприємства, а також на його земельну ділянку та гараж.

Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *