ОСТАННІ НОВИНИ

31 мільйон від ЄБРР підуть на рекультивацію Грибович та будівництво нового заводу

|

Сьогодні, 21 липня, Львівська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ. Про це з місця подій передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, йде мова про надання кредиту в розмірі 20 млн євро та гранту на суму до 11 млн євро, які спрямують на першочергові заходу з рекультивації полігону в Грибовичах, на будівництво першої черги сміттєпереробного заводу, а також – на вдосконалення системи збору і сортування відходів.

«Сьогодні ми починаємо ще один великий проект з ЄБРР. Мова йде про комплексний підхід до вирішення питань поводження з ТПВ: будівництво великого комплексу по переробці відходів, рекультивацію полігону в Грибовичах, систему поводження з ТПВ. Наша задача – зробити так, щоб цей проект відповідав найжорсткішим екологічним нормам ЄС», – сказав міський голова.

Зазначимо, що на основі цієї угоди в вересні-жовтні має бути укладено основна кредитна угода, а перший транш фінансування має надійти до кінця 2017 року.

«Важливо відзначити, що ми хочемо дати приклад для решти країни, як розробляти стратегію поводження з екологічними загрозами, що буде довготерміновою з перспективи на 40-50 років. Щойно компанія «Еджіс» закінчить технічну оцінку, ми зможемо говорити про продовження роботи», – директор офісу ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

На питання журналістів щодо відсотків кредиту, Андрій Садовий спершу намагався ухилися від відповіді на це питання, та все ж сказав:

«У нас є стандартні відсотки, по яких ми працюємо , тут ми повинні врахувати, що тільки 10 млн. євро ми отримуємо гранту – це кошти, які не потрібно віддавати. Також у нас буде відкрита кредитна лінія на суму 20 млн. євро, і коли вже ми вже братимемо ці кошти, тоді й буде чітко прописаний відсоток, який буде залежати від багатьох факторів. Відсоток кредиту буде набагато нижчий, ніж той, по якому Україна платить, як держава, коли залучає кошти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *