ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пильнуватимуть за обов'язковим обслуговуванням українською у кафе та магазинах?

|

Депутат Львівської міської ради Мирослав Данилів запропонував до розгляду депутатів проект ухвали про регулювання мовної політики у місті Лева, де передбачається обов’язкове використовувати державної мови для обслуговування споживачів у магазинах, торгових центрах та закладах харчування, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

Результат пошуку зображень за запитом "обслуговування українською"

Міський обранець наголосив, що нещодавно у Львові через українську мову продавчиня відмовилася обслуговувати покупця.

«Може хтось скаже, що наша нація є толерантною, але до якої межі має бути ця толерантність? Вже у нашому місті відмовилися обслуговувати укрїнською мовою. Недавно був такий прикрий випадок тут, недалеко в центрі Львова, мій знайомий лікар зайшов у магазин і хотів купити пляшку води, звертаючись до продавчині українською мовою. Натомість вона відмовилася його обслуговувати. Коли він зробив їй зауваження, вона почала хамити, мовляв, що ви мені може зробити», – розповів депутат про інцидент.

У публічному запиті міський обранець наголосив, що російської у Львові стає все більше, а при обслуговувані у закладах торгівельної галузі львів’яни дуже часто стикаються ще й із відвертим хамством.

Відтак, після численних звернень мешканців міста, за словами Мирослава Данилків, було напрацьовано цей проект ухвали, в якому пропонується привести у відповідність із законодавчими нормами і обов’язково використовувати державну мову для обслуговування споживачів у магазинах, торгових центрах та закладах харчування, маркування товарів, встановлення україномовних описів товарів на цінниках, створення рекламної продукції, оголошень, вивісок, афіш тощо. У проекті ухвали наголошується, що переходити на іноземну мову працівники тих чи інших закладів мають виключно у випадку, коли це є прийнятним або потрібним для клієнта.

«Може досить прогинатися під адептами «русского мира» в нашому місті? Може пора навести порядок з вживанням української мови в наших закладах – магазинах, банках?!», – обурився Мирослав Данилків.

Фото: Портал мовної політики

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *