ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії вимагають прибрати з вулиць міста ромів-жебраків

|

Правоохоронців Львова та мера Андрія Садового просять приділити увагу проблемі жебрацтва на вулицях міста та нападкам ромів, які обкрадають людей. Відповідний запит на пленарному засіданні Львівської міської ради зробив депутат від фракції «УКРОПу» Любомир Босаневич, передає кореспондент Львівського порталу.

Депутат наголосив, що у Львові фіксується збільшення кількості осіб, які провадять антисоціальну поведінку живуть на вокзалах, на вулицях, «займаються жебрацтвом в громадських місцях, шахрайством, хуліганством, крадіжками та пограбуваннями»…

«І що ви пропонуєте», – перебив заяву депутата Андрій Садовий.

«Пропоную створити тимчасову комісію, у яку увійде начальник центру безпеки Львова Юрій Діль, керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа, ви, Андрій Іванович, та громадські активісти», – відповів Любомир Босаневич. Проте мер Львова знову перебив заяву депутата: «Ні, я доручаю це вам. Запишіть! Доручення депутату ЛМР Босаневичу, подати пропозиції та показати особистим прикладом вирішення проблеми, з якою він звернувся», – перехопив Садовий. На що Босаневич запитав: «Андрію Івановичу, тоді навіщо нам дві сотні працівників муцінипальної дружини, які стоять у бронежилетах. Міську раду охороняти? Подивіться, що твориться у місті. Вони ж обкрадають туристів. То Львів відкритий для світу чи для циган? І не треба футболити це питання, а спільними зусиллями вирішувати», – заявив депутат меру.

У процесі перепалки таки зійшлись на тому, що проведуть спільну зустріч із представниками правоохоронців стосовно їхньої роботи на вулицях Львова, які допускають подібні діяння ромів у Львові.

Водночас запит Любомира Босаневича таки було адресовано начальнику головного управління поліції у Львівській області Валерію Середі та на адресу львівського міського голови…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *