ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року на Львівщині працевлаштували майже 10 тисяч безробітних

|

У січні-червні поточного року за посередництвом Львівської обласної служби зайнятості роботою забезпечили 28,2 тис осіб, у тому числі 9,8 тис – з числа безробітних. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Послугами базових центрів зайнятості скористалися 35,8 тис мешканців Галичини. Окрім активного пошуку прийнятної роботи, громадянам надавали комплексні та індивідуальні консультації щодо питань профорієнтації, відкриття власної справи, здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації, у тому числі в Львівському центрі професійно-технічної освіти тощо.

Як повідомили в Львівському обласному центрі зайнятості, питома вага працевлаштування осіб до набуття статусу безробітного збільшилася з 52,0% до 65,3% порівняно з аналогічним періодом торік, а середня тривалість пошуку роботи скоротилася з 116 до 98 днів.

102 особи стали підприємцями, на новостворені робочі місця з наданням компенсації працедавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування вдалося працевлаштувати 796 безробітних, а 13 тимчасово непрацюючих з числа внутрішньо переміщених осіб шляхом відшкодування працедавцям витрат на оплату праці знайшли прийнятну роботу. Разом з тим, зросла кількість вакансій, заявлених працедавцями до базових центрах зайнятості. Якщо на кінець січня за одне вільне місце конкурувало 8 осіб, то на початок липня на вакансію претендували 3 безробітних.

Упродовж шести місяців цьогоріч 3,7 тис безробітних брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 6,2 тис краян охоплено професійним навчанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *