ОСТАННІ НОВИНИ

Траса Львів-Краковець може стати першою концесійною дорогою в Україні

|

Плановане будівництво автомобільної дороги Львів – Краковець має стати першою в Україні концесійною дорогою. Так вважає глава Державного агентства автомобільних доріг України(«Укравтодор») Славомір Новак, пише «Інтерфакс-Україна».

«У нас є дві пропозиції із будівництву автострад на умовах концесії. Перше, дуже важливе для економіки країни, – частина міжнародного коридору Gо Highway – автомобільна дорога Краковець – Львів. Вона може стати першою концесійною автострадою в Україні. Але для реалізації проекту ще треба змінити законодавство про концесію», – заявив він журналістам у четвер.

«Важливою умовою для реалізації концесії із будівництва автомобільних доріг є інтенсивність руху не менше 18 тис. автомобілів на добу платного трафіку. Лише тоді з’явиться можливість залучити банківські ресурси для фінансування такого проекту», – зазначив глава «Укравтодору».

За його словами,агентство провело значну роботу над помилками попередніх спроб реалізувати концесійні дороги в Україні.

Нова дорога  дороги Львів – Краковець матиме протяжністю 84,4 км і є пілотним концесійним проектом в Україні. Орієнтовний термін будівництва цієї дороги становитиме чотири-п’ять років. Фінансування на 100% залучатиме приватний інвестор. Термін концесії – до 49 років. Термін експлуатації – 45 років. Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги. Категорія планованої дороги в чотири смуги- 1-А. Орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

У травні 2015 року «Укравтодор» оголосив концесійний конкурс на будівництво дороги Львів – Краковець. Проте у вересні того ж року конкурсна міжвідомча комісія відхилила заявки обох претендентів – українського консорціуму «Концесійні транспортні магістралі» і французької Bouygues.

«При розгляді заявок комісія виявила, що жодна з компаній не в змозі забезпечити фінансування робіт із будівництва об’єкту концесії ні за рахунок власних, ні за рахунок залучених коштів, як це передбачено умовами концесійного конкурсу», – зазначав «Укравтодор».

Фото: Leopolis.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *