ОСТАННІ НОВИНИ

Львів передав області «Спецкомунтранс», але ... не повністю

|

Сьогодні, 20 липня, депутати Львівської міської ради під час сесійного засідання внесли зміни до ухвали «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у м. Львові на період до 30.06.2019».  Згідно з ними постановлено передбачити кошти на надання субвенції обласному бюджету на сміття, а також щодо передачі філії № 1 «Львівспецкомунтрансу» у тимчасове управління Львівській ОДА.

Отож, у прийнятому рішенні передбачені такі доповнення

– Передбачати у міському бюджеті м. Львова кошти у сумі 300 000 000 (триста мільйонів) грн. – на 2018 рік та 150 000 000 (сто п’ятдесят мільйонів) грн. – на 2019 рік для надання субвенцій Львівському обласному бюджету на відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів фактичних додаткових витрат на їх перевантаження, перевезення та будь-яких інших заходів, пов’язаних із захороненням та утилізацією, а також виплати субвенцій місцевим бюджетам, у тому числі на виконання Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у місті Львові, у тому числі на виплату субвенції на соціально-економічний розвиток територій, котрі приймають відповідно до цього Меморандуму сміття у встановленому порядку. Перерахунок вказаної суми здійснювати рівними щомісячними платежами до 10 числа кожного поточного місяця до 30.06.2019.

-Львівській обласній державній адміністрації у термін до 05 числа кожного місяця надавати Львівській міській раді деталізований звіт про використання субвенції, наданої у попередньому місяці згідно з пунктами 3 та 4 цієї ухвали, із зазначенням розміру та статей витрат та наданням копій підтверджуючих документів“.

-Передати Філію № 1 Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» у порядку організації тимчасового управління Львівській обласній державній адміністрації на період до 30.06.2019, умови якого визначаються окремим договором між Львівською міською радою та Львівською обласною державною адміністрацією у частині вивезення твердих побутових відходів з адміністративної території м. Львова“.

Також додамо, під час сесійного засідання Львівської міської ради депутати мали прийняти рішення щодо виділу з ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» нового комунального підприємства. Однак ця ухвала не набрала необхідної кількості голосів, за неї проголосували лише 31 депутати.

«Ми прийняли рішення зі «Спецкомунтрансу» виділити ту частину, яка немає відношення до спеціалізованої роботи, а саме вивезення сміття. Мова йде про велику кількість угод, які підписані Спецкомунтрансом, в тому числі на отримання коштів Європейського банку. Тому ми чітко це розділяємо – буде «Спецкомунтранс», який займається вивезенням сміття, і буде нове підприємство «Еко-місто», яке буде правонаступником по всіх тих угодах, які були підписані в інтересах міста, і де місто було гарантом. Це є класична процедура, яка відповідає чинному законодавству», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *