ОСТАННІ НОВИНИ

Полторак на Кабміні представив проект реорганізації військових вишів

|

Під час сьогоднішнього засідання Уряду Міністр оборони України Степан Полторак представив проект постанови Кабінету Міністрів України про реорганізацію військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів. Зокрема, проектом передбачається реорганізація факультету військової підготовки Національно технічного університету «Харківський політехнічний інститут» шляхом перетворення його в «Інститут танкових військ» зазначеного університету. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міноборони.

Як запевнив Степан Полторак, проект постанови розроблений з метою оптимізації мережі військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та необхідний для збільшення обсягів підготовки офіцерів для Збройних Сил України.

«Ця постанова Уряду жодним чином не впливає на рівень, статус, набір та фінансування Національної академії сухопутних військ», – зазначив Полторак.

Окрім цього, очільник оборонного відомства повідомив, що у Міністерстві оборони сьогодні розглядається питання щодо відкриття ліцею в Червонограді. Також в рамках реорганізації – подальша доля факультету Кам’янець-Подільського національного університету та можливість його передачі до складу Національної академії сухопутних військ.

«Таке рішення дасть можливість якісно готувати танкістів та офіцерів для Збройних Сил України», – повідомив Міністр оборони.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти рішення Міноборони реформувати НАСВ у Львові висловилась Львівська обласна рада.  Депутати міськради Львова також стали на захист Академії сухопутних військ.

Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів». Також із трибуни парламенту на захст АСВ стала нардеп Оксана Юринець.

Відомо, що нардепи готові вимагати відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії. Частина депутатів підписалася за недопущення «реформування» Академії сухопутних військ у Львові. Відповідні листи були скеровані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, секретарю РНБО Олександру Турчинову та голові комітету парламенту з питань нацбезпеки й оборони Сергію Пашинському.

По тому Степан Полторак пообіцяв «не чіпати» Академіїсухопутних військ у Львові.

Попри те українці розпочали збір підписів проти знищення Національної академії сухопутних військ у Львові. Президент Петро Порошенко перебуваючи у Львові пообіцяв, що «Академія сухопутних військ імені Сагайдачного була, є і буде!».

Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ. А також тут: «Львівська Академія сухопутних військ залишиться видовим закладом України»?.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *