ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини просять допомогти зібрати гроші на лікування синочка бійця АТО

|

Львівська родина потребує допомоги у справі порятунку свого малюка. Дружина Юлія Дюк два роки чекала з війни чоловіка, потім у подружжя народився син Матвійко, але малюкові медики невдовзі постравили страшний діагноз – атрезія жовчовивідних шляхів, пише ТСН.

Малюка прооперували українські медики, але з кожним днем Матвію ставало гірше. Тепер єдина можливість врятувати 7-місячного малюка – пересадка печінки.

«Стан дуже важкий. Ледве знаходимо ще засоби, щоб стабілізувати стан, підтримати до часу трансплантації. Якщо трансплантація не буде проведена буквально за місяць-півтора, на жаль, не зможемо врятувати дитину», – пояснила завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених міської дитячої клінічної лікарні Львова Галина Курило.

Донором може стати рідна мама, а операцію погодилися зробити бельгійські лікарі. Батько Матвія показує рахунок з клініки на 110 тисяч євро – стільки коштує лише сама трансплантація. Ще майже 20 тисяч піде на перебування в стаціонарі, і ці гроші родина вже зібрала. А от загальна сума для сім’ї військовослужбовця непідйомна.

«Перебуваючи на сході, я зрозумів ціну життя – воно варте, щоби за нього боротися. І ми зараз боремося за життя нашого синочка. На сході захищав інших дітей, людей, а тепер хочу попросити допомоги, щоб допомогли моїй дитині, щоб ми встигли зібрати суму, яка нам необхідна», – каже Роман Дюк.

Люди вже допомагають – жителі містечка Самбір, звідки походить Матвійкова родина, запустили флеш-моб. Вони закликають вісім разів віджатися від землі й пожертвувати 100 гривень на порятунок маленького земляка. А ще організували благодійний ярмарок, з якого назбирали пару тисяч євро і вже передали їх батькам хлопчика.

«Його батько захищав нас на сході, і ми хочемо йому показати, що це все недаремно, що в нього є велика сім’я самбірчан і велика сім’я українців. Ми не залишимо їхню сім’ю в біді», – твердить мешканець Самбора Олег Сікора.

Щоб зібрати кошти на порятунок життя первістка, у батьків залишився місяць. Допомогти справі порятунку життя маленького Матвійка може кожен – для цього варто зробити грошовий переказ на картку Приватбанка за номером 5168 7426 0791 9218.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *