ОСТАННІ НОВИНИ

Україна увійшла у ТОП-8 країн з найнижчими показниками щеплення

|

Україна увійшла у ТОП-8 країн світу з найнижчими показниками вакцинації дітей. Про це повідомили з Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), пише УНІАН.

У 2016 році 12, 9 мільйонів немовлят в усьому світі – один з десяти новонароджених – не отримали жодного щеплення. А це означає, що ці діти не захищені від багатьох небезпечних інфекційних захворювань, які можуть призвести до їхньої загибелі в ранньому дитинстві.

З 2010 року частка дітей, які проходять повний курс регулярної вакцинації, незмінно становить у середньому у світі 86 відсотків – 116,5 млн. немовлят. В останні роки ця цифра фактично не змінювалася. І це незважаючи на те, що на міжнародному рівні всі держави неодноразово обіцяли досягти глобальної мети – охопити імунізацією, щонайменше, 90 відсотків всіх дітей.

У 2016 році у восьми країнах світу – в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Екваторіальної Гвінеї, Нігерії, Сомалі, Південному Судані, Сирії і Україні – щеплення від дифтерії, правця і коклюшу отримали менше 50 відсотків дітей.

Експерти установ системи ООН украй стурбовані такою ситуацією. Вони нагадали всім державам і батькам, що вакцинація є безпечним, ефективним і дешевим способом захисту дітей проти небезпечних інфекційних захворювань.

«Більшість дітей, які не отримали щеплень, виявилися поза межами системи охорони здоров’я», – сказав директор Департаменту з імунізації, вакцин і біологічних препаратів ВООЗ Жан-Марі Окво-Белі.

«Ці діти в більшості випадків не мають доступу до іншим основних медичних послуг. Якщо ми маємо намір підвищити планку у справі імунізації у всесвітньому масштабі, то ми повинні зробити так, щоб медичними послугами змогли користуватися, в першу чергу, ті, хто зараз позбавлений доступу до них», – додав представник ВООЗ.

Експерти ООН нагадали, що сьогодні завдяки імунізації щорічно вдається рятувати від загибелі через дифтерії, правця, кашлюку та кору приблизно 2-3 мільйонів дітей в рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *