ОСТАННІ НОВИНИ

Винниківський «Рух» стартував у Першій лізі з перемоги

|

Винниківський «Рух» у дебютному матчі Першої ліги здолав п’яту команду за підсумками минулого сезону «Колос» із Ковалівки з рахунком 1:0. Про це повідомляє офіційний сайт ФК «Рух».

Для дебютаната Першої ліги «Руху» кожна гра на такому рівні історична, а перемога на старті – і поготів. Ваги набраним трьом очкам додає і той факт, що здобула їх винниківська команда у двобої з потужним суперником, який не приховує планів підвищитися за підсумками цього сезону до еліти українського футболу.

Команди обережно розпочали гру, приглядаючись одна до одної. Спроби загострити ситуацію закінчувалися блокуваннями захисників – суперники діяли уважно насамперед в обороні. Перший небезпечний момент створили господарі. Оборонець Василь Білий підключився на розіграш кутового і пробивав головою, наче намагаючись повторити свій кубковий успіх, який призвів до гола у Петропавлівській Борщагівці з «Чайкою». Проте цього разу м’яч зовсім трохи розминувся з «дев’яткою» воріт.

Гості відповіли ще суперовішим шансом. Поздеєв розпочав атаку, Гавриш вистрелив здалеку і влучив у поперечку, від якої м’яч відскочив у воротаря Дяченка і закрутився за неймовірною траєкторією штрафним майданчиком, на добиванні першим опинився Бондаренко – і теж поцілив у перекладину. Ще й як пощастило у цих епізодах «рухівцям»…

Винниківська команда відповіла ударами Заставного і Бідловського – щоправда, мети не досягнули. На 33-ій хвилині «колосівський» капітан Поздеєв знайшов на лівому фланзі карної зони Соломку, той пробив із гострого кута, але не зумів переграти Дяченка, який обрав правильну позицію. І знову належна відповідь господарів – Заставний робив асист, а Бохашвілі у боротьбі з оборонцем суперників пробив головою, м’яч прошмигнув поруч зі стійкою воріт.

Взагалі, у першому таймі, який закінчився з нулями на табло, дещо гостріше атакували «рухівці», зате футболісти з Ковалівки, що на Київщині, робили це частіше і планомірніше. За схожим сценарієм розпочався і другий тайм. Небезпечно пробивав Гавриш – поруч із «дев’яткою».

Суттєво змінили дисбаланс на футбольному полі заміни, зокрема, освіжив події вхід у гру у «Руху» Лозового і Козловського. Перший додав креативності, другий здійснив кілька непоганих рейдів правим флангом. Після двох із них на ударних позиціях опинявся Буй. До речі, саме цей новачок винниківського колективу згодом після хорошої передачі від Лозового зобов’язаний був відкривати рахунок, однак, перебуваючи сам перед воротами, програв дуель голкіперові гостей Литвиненку, який відбив удар рукою, по-справжньому врятувавши свою команду.

Але тут же «Рух» забив історичний перший гол у Першій лізі. Лозовий, отримавши м’яч після вкидання з ауту, перевів його на протилежний правий фланг, куди підключився до атаки Заставний – а там колишній гравець молдовської «Дачії» зробив усе майстерно та ефектно, одним дотиком в оточенні опонентів прийняв м’яч і відразу ж склався та пробив у верхній кут воріт – воротар Литвиненко лише зачепив м’яч кінчиками пальців, проте врятувати епізод йому вже було не до снаги – 1:0!

Ковалівці кинулися відігруватися, але їх підвів колишній «олександрієць» Леонов. Щойно вийшовши на заміну, він раптом упав у нерви після одного з єдиноборств на полі і вдарив головою в обличчя захисника винниківської команди Василя Білого – «залізобетонна» червона картка, в одеського арбітра Євгена Петренка й вибору не залишалося…

Навіть у меншості «Колос» намагався якось виправити ситуацію, проте сил на це затрачав чимало, тому у господарів розпочали з’являтися вільні зони, і вони ними вміло користалися, щоправда, без належного завершення атак. Лозовий віддав пас на Бохашвілі – занадто слабкий удар від Євгена. Буй протягнув м’яч зі своєї половини поля, проте затягнув із рішенням, суперники заблокували удар. Далі Білий виконував перспективний штрафний удар – м’яч пройшов поруч із ближнім кутом воріт. І таких атакувальних спроб від «рухівців» не бракувало. Та найголовніше, що підопічні Руслана Мостового надійно зіграли в обороні, не дозволивши в останні хвилини гостям і натяку на вирівнювальний гол.

«Рух» (Винники) – «Колос» (Ковалівка) – 1:0

Гол: Заставний, 69

«Рух»: Дяченко – Дуць, І.Білий, В.Білий – Бідловський (Козловський, 63), Заставний – Копина, Кінаш (Чучман, 89), Б.Баранець (кап.) (Лозовий, 61) – Буй (Панасюк, 90+1), Бохашвілі (Зубар, 81). Головний тренер: Руслан Мостовий

«Колос»: Литвиненко, Сахневич, Максименко, Семенко, Зозуля, Поздеєв (Мілько, 72), Задоя, Соломка (Яровенко, 62), Гавриш (Вишняк, 73), Коропецький (Леонов, 71), Бондаренко (Нехтій, 65). Головний тренер: Руслан Костишин

Вилучення: Леонов, 74 (удар суперника головою в обличчя)

1 тур. 15.07.2017. Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича. Арбітр: Євген Петренко (Одеса); 2 100 глядачів.

Фото: офіційний сайт ФК «Рух»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *