ОСТАННІ НОВИНИ

Слісарчук та Огур не причетні до роботи на російську розвідку, – спростування

|

Служба безпеки України проводить досудове розслідування стосовно посадовця одного з підрозділів ЗСУ Західного регіону. Розслідування відбувається у рамках кримінального провадження за фактом дій, що містять ознаки державної зради. Інформація щодо прізвища фігуранта кримінального провадження, озвучена окремими ЗМІ, не відповідає дійсності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

Як відомо, учора, 13 липня, низка ЗМІ України (а також інформаційна агенція «Львівський портал») поширила інформацію із посиланням на LB.ua, що «CБУ підозрює начальника Яворівського полігону у роботі на російську розвідку». У повідомленні LB.ua, згадуються начальник Міжнародного центру миротворчості та безпеки з 2011 року й донині – полковник Ігор Слісарчук, а також начальник полігону станом на початок 2017 року – Роман Огур.

Однак, як з’ясувалося, жодне із згаданих прізвищ військовослужбовців не належить особі, якій висунуто офіційні звинувачення.

Проте у СБУ дійсно веде досудове розслідування стосовно військового ЗСУ Західного регіону за фактичну зраду держави. Його прізвище наразі не називається. Про це у коментарі Львівському порталу підтвердив колишній речник МОУ (Львів), а сьогодні начальника прес-центру штабу АТО Олександр Поронюк.

«Я розумію, що військова номенклатура та штатні посади складні для пересічного цивільного громадянина. Проте, безпідставно звинувачувати людину не можна, бо це призводить до моральних, психологічних і навіть фізичних втрат. Журналістам необхідно залишатися професіоналами і подавати лише достовірну перевірену інформацію. Водночас ми не заперечуємо, що СБУ проводить розслідування (стосовно військового, який виконував завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність МЦМБ – ред.). Мова йде про одного із військовослужбовців, який проходив службу у МЦМБ (На Яворівському полігоні – ред.). Але це не начальник МЦМБ. Розслідування триває, і ми цю інформацію не приховуємо. Кожен має знати, що за свої неправочинні діяння рано чи пізно понесе відповідальність», – розповів Олександр Поронюк.

Львівський портал мимоволі опинився учасником фактологічного непорозуміння у ЗМІ, також згадавши у своєму повідомленні від 13 липня вищевказаних військовослужбовців. Розуміючи, що для людей військових означає честь мундиру, редакція Львівського порталу приносить свої вибачення Ігорю Слісарчуку та Роману Огуру, чиї прізвища були згадані у опублікованому матеріалі безпідставно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *