ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні депутати прийняли програму для подолання «сміттєвого апокаліпсису» у Львові, яка обійдеться у 600 мільйонів

|

Сьогодні, 13 липня, депутати Львівської обласної ради під час позачергового сесійного засідання прийняли Програму заходів для налагодження системи поводження з ТПВ у Львові на 2017-2019 роки. За відповідне рішення проголосувало 69 депутатів, передає з сесійної зали кореспондент Львівського порталу.

Мета програми – налагодження ефективної системи поводження з ТПВ, забезпечення систематичного та безперебійного вивезення ТПВ зі Львова.

Як пояснив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, ця програма спрямована суто на вирішення сміттєвої проблеми у Львові, комплексну програму поводження ТПВ для області прийматимуть згодом.

Загалом обсяг фінансування Програми складає 600 млн грн. Зокрема, у 2017 році передбачається 150 млн грн, у 2018 році – 300 млн грн, у 2019 році – 150 млн грн. Фінансування відбуватиметься за рахунок субвенції міського бюджету.

«Ці кошти будуть скеровані насамперед на впорядкування, реконструкцію, будівництво об’єктів поводження з ТПВ та об’єктів соціальної інфраструктури територій, які прийматимуть сміття, друга частина – безпосередньо перевізникам на відшкодування, виконавцям послуг вивезення ТПВ», – пояснив Назарій Романчук.

Також він додав, що виділені 50 млн грн Кабміном підуть на фінансування заходів із недопущенння виникнення надзвичайних ситуацій на полігонах, які приймають сміття зі Львова.

Назарій Романчук зазначив, що програма також передбачає вирішення таких завдань: 1)збирання та зважування ТПВ, шляхом налагодження системного роздільного збору сміття, встановлення вагових комплексів, розроблення логістичної системи вивезення ТПВ зі Львова; 2) визначення на конкурсних засадах суб’єктів господарювання, які будуть надавати послуги з перевезення сміття, подання на затвердження ЛМР тарифів на вивезення ТПВ, укладення угод з утилізації ТПВ з полігонами, відшкодування виконавцям послуг вивезення ТПВ; 3) безпосередня утилізація сміття на полігонах, облаштування цих сміттєзвалищ, встановлення сортувальних ліній, майданчиків для роздільного збору ТПВ; 4) надання фінансової допомоги територіям, які прийматимуть сміття зі Львова, надання субвенції органам місцевого самоврядування на розвиток соціально-економічної інфраструктури території та безпосередньо облаштування полігонів і звалищ.

Зауважимо, що документом погоджено вивезення львівського сміття на 18 полігонів області.

Нагадаємо, що на позачергову сесію Львівської облради завітав і міський голова Львова Андрій Садовий, але під час його виступу ніякого «сміттєвого» звіту депутати від нього так і не почули.

Також додамо, що Львівська міська рада Львова передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов’язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *