ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Порошенко повинен сказати своє остаточне слово щодо долі Академії сухопутних військ»

|

Народний депутат України про спробу знищення Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові:

«Після «гарячих» дискусій знято питання щодо переведення особового складу з академії сухопутних військ. А прем’єр-міністр дав доручення провести обговорення проекту постанови КМУ «Про реорганізацію військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів». Але питання знято тимчасово.

Декілька тижнів йде боротьба за збереження найкращого видового військового навчального закладу в Україні – Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Наміри Міністерства оборони України перенести факультети з академії в інші міста і таким чином розпорошити навчання військових – поставити під загрозу не лише існування академії, а й якісну підготовку офіцерів та боєздатність Збройних Сил України.

Після категоричних заяв громадськості, журналістів, політиків щодо намірів Міноборони реформувати академію сухопутних військ, ситуація наступна:

– прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення за участі народних депутатів провести обговорення проекту постанови КМУ “Про реорганізацію військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів”;

– після «гарячих» дискусій з першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівим та заступником міністра оборони Ігорем Павловським щодо подальшої долі академії сухопутних військ у Львові – знято питання щодо переведення особового складу з академії сухопутних військ та зменшення держзамовлення на набір в академію курсантів.

Ці питання знято тимчасово. Бо Міноборони не відмовилось від своїх планів щодо створення інституту танкових військ у Харкові. А це означає – трохи менше уваги громадськості і нишком втілять плани щодо реформування академії сухопутних військ. Міністр оборони сьогодні також переконує, що реформування академії – це, наче б то, нагнітання ситуації політиками. Але попередні накази і розпорядження Міноборони говорять про інші наміри. І якби не вчасна реакція громадськості та народних депутатів – їх би реалізували.

Нажаль, ніяких гарантій, що нинішнє керівництво Міноборони не реформує/не знищить Національну академію сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові – немає.

Завтра у Львові очікуємо президента України Петра Порошенка. Як верховний головнокомандуючий він повинен сказати своє остаточне слово щодо долі академії сухопутних військ. Переконаний він прийме правильне, державницьке рішення в інтересах національної безпеки.

Підписання петиції «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного» як ніколи актуальне і кожен повинен поставити під ним свій підпис – повідомив у своєму блозі нардеп Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *