ОСТАННІ НОВИНИ

У яких водоймах Львова безпечно купатись?

|

Цього літа безпечно відпочивати і купатись можна у двох озерах в Брюховичах та одному у Винниках. Інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Так, у смт. Брюховичі купальний сезон відкрито на двох озерах – озері ТзОВ «Колиба» (3-тє озеро) та озері ФОП «Савчук» (1-ше озеро). Також одне озеро ТзОВ «Колиба» призначене для риболовлі (2-ге озеро). У м. Винники відпочинковий сезон відкрито на базі відпочинку «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок».

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, на всіх трьох озерах проведені всі необхідні роботи для якісного та безпечного масового літнього відпочинку містян та всі озера мають технічні і дозвільні документи на проведення купального сезону у 2017 році. Так, очищені плеса і дна водойм, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору. Обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей постійно попереджують, де можна, а де не можна купатися. Є рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Також проводяться  планові забори води для аналізу.

«Два роки озеро було на реконструкції, тому зараз запрошуємо мешканців і гостей міста – вже отримані всі дозволи і відкритий купальний сезон. Є облаштовані переодягальні, душові, туалети, чого не було раніше. Розчищена берегова лінія, завезено близько 600 кубів піску, і кожен вечір пісок просіюється, є контейнери для сміття, очищене водне дно, тобто всі заходи для того, щоб людина прийшла і комфортно відпочила на нашому озері, зроблені. Також вже тричі робили забори води для аналізу, вона в нас чиста. У будні дні в період, коли відкритий пляж – а це з 9.00 до 20.00 год., є троє рятувальників, а у вихідні дні – четверо. Є рятувальні човни, рятувальні кроси», – розповіла про 3-тє озеро адміністратор відпочинкового комплексу «Колиба» Ірина Хабовчак.

Як розповів комерційний директор озера ФОП «Савчук» Андрій Завадський, на 1-му озері також проведені все необхідні роботи, і найголовніше – те, що зараз в озеро потрапляє вода лише з природних джерел.

«Повністю проведена реконструкція і дезінфекція озера, завезений повністю весь пісок з кар’єру, а це понад 2 тис кубів піску, обладнані пірси, туалети, душові, альтанки, встановлена огорожа, що дає безпеку. Кожен день прибирають берег, територію. На посту є два рятувальники, є медпрацівник. Всі каналізаційні стоки, які текли в озеро, ми скинули в центральну каналізацію, тому зараз в озеро потрапляє вода тільки з джерел. Це 750 джерел, і озеро наповнюється не з річки Брюхівчанки, а тільки природнім способом. Озеро зариблене, щоб риба і чистила, і фільтрувала озеро, щоб воно не заростало водоростями. Постійно довозиться пісок, пляж кожен день чиститься і спушується. Ми торік, на жаль, не змогли запустити озеро, бо були не готові. Торік тут просто було порожньо, а тепер є ще одне місце, де можна офіційно, якісно відпочити», – розповів комерційний директор озера ФОП «Савчук» (1-ше озеро)  Андрій Завадський

На інших водоймах (в т.ч. річки і потічки), а їх у Львові є понад 122, купатися не можна! Це природні, декоративні, пожежні і технічні водойми та відстійники. «На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей», – наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання.

Фото: Вікіпедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *