ОСТАННІ НОВИНИ

Новий господар львівського сміття пригрозив написати заяву в поліцію через «списання» 500 тисяч «сміттєвих» євро

|

Сьогодні немає жодних документів та підтверджень того, що у Львові будуватимуть сміттєпереробний завод, а кошти на рекультивацію Грибовицького полігону можуть списати. Про це в інтерв’ю Українській правді заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Олега Синютки, перш ніж будувати сміттєпереробний завод на Львівщині, інвестору повідомлять про всі обсяги відходів, які продукує Львів.

«Це стовідсотково, що ніхто не почне будувати сміттєвий завод, якщо він не матиме підтверджених гарантованих обсягів ТПВ. Тому наша пропозиція в проекті ухвали дала б можливість підтвердити інвестору конкретний обсяг для будівництва», – зазначив він.

Також він заперечив інформацію, щодо будівництва сміттєперербного комплесу у Львові.

«Для мене не принципово, в якому місті буде збудований завод – чи це область, чи Львів. Проте я не розумію, звідки у вас інформація стосовно будівництва сміттєпереробного заводу у Львові? Наскільки я знаю, на сьогодні немає ані проектної документації, ані тим паче прив’язки цієї проектної документації до земельної ділянки, ані підтвердженого фінансового ресурсу»,  – наголосив губернатор.

На його переконання, в інформаційному просторі зараз побутує дуже багато брехні.

«І дуже багато цієї брехні лунає з вуст очільників міської влади. Це брехня про блокаду, про меморандум, який нібито не працює, про ультиматуми.

Так само це брехня про кредит (погодження якого, за версією Садового, затримують в Кабміні-ред.). Хто хоч один раз працював з європейськими фінансовими установами, той розуміє, що така процедура насправді розтягується на декілька років. І міський голова прекрасно розуміє, що нереально отримати ці кошти в 2017-му році. Тому це все неправда, якою стараються прикрити безгосподарність та безпомічність», – наголосив О. Синютка.

Також він додав, що не бачив ні харківської фірми, ні угод, які підписало ЛКП «Львіводоканал» щодо розробки ТЕО на будівництво заводу.

Щодо співпраці міської влади з французькою компанією Egis, то Олег Синютка пригрозив заявою до правоохоронців.

«І з приводу цього я публічно і офіційно заявляв, що якщо хтось хоче списати близько 600 тисяч євро (вартість робіт Egis, – УП) на визначення морфології твердих побутових відходів, визначення земельної ділянки, визначення технології побудови заводу і перекладу з української на англійську чи французьку мову проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища – то я подам офіційну заяву в правоохоронні органи, що це є розкрадання.

Тому що я сто відсотків знаю, що це не коштує 600 тисяч євро», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *