ОСТАННІ НОВИНИ

Монумент Слави на Стрийській грозяться знести самовільно

|

До кінця цього року Монумент Слави на вулиці Стрийській має бути повністю демонтований, в іншому випадку його знесуть самовільно. Про це сьогодні, 10 липня, під час прес-конференції повідомив учасник бойових дій добровольчого батальйону ОУН Антон Петрівський, передає кореспондент Львівського порталу.

«Цей монумент в будь-якому випадку буде демонтований. Даємо шанс владі зробити це в цивілізований спосіб, без масових заворушень, без якихось жертв з боку громадських активістів, громади Львова і правоохоронних органів. Ми даємо владі шанс показати українське обличчя», – сказав він.

Своєю чергою голова Львівського обласного Товариства політв’язнів і репресованих Петро Франко наголосив на неприпустимості того, що кровавий «монстр»-монумент стоїть якраз навпроти Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

«Злочинний, кривавий «монстр» стоїть перед нашим гетьманом Сагайдачним, зараз маю на увазі Академію сухопутних військ…», – сказав він.

«Ще з дитинства пам’ятаю, що улубленим місцем зборів комунівстів був Монумент Слави. Це говорить про те, що це символ радянського минулого, символ тих, хто бажає померти в Радянському Союзі…Пробачте, але ми хочемо жити в Україні, а не вмирати у Радянському Союзі…», – обурився історик, боєць батальйону «Січ» Михайло Галущак.

Водночас Антон Петрівський наголосив, що міській владі дають час до кінця року, щоби знести Монумент Слави:

«Я думаю, що до кінця року монумент має бути демонтований. Ми б хотіли, щоби це було до кінця літа, але є різні фактори, які можуть на це впливати. Думаю, до кінця року буде достатньо часу для міської влади, щоби позбутися цього ганебного символа. У який спосіб ми будемо його демонтовувати, якщо влада цього не зробить? Можна скинутися і купити якийсь старенький КрАЗ, причепити трос до цих двох бовванів і завалити їх, на території Академії сухопутних військ є артилерійська установка 2С3 «Акація», можна це зробити з її допомогою, можна цей пам’ятник довести до такого стану, що його просто прийдеться демонтувати, тобто варіантів багато…Ми на все це готові, бо йдеться про майбутнє наших дітей. Але даємо владі шанс зробити це у цивілізований спосіб».

Як повідомляв Львівський портал, у Львові демонтують частину Монументу Слави у зв’язку з аварійним станом пам’ятника.

Під час сесійного засідання 11 травня депутати облради ініціювали звернення до ЛМР і Андрія Садового щодо демонтажу Монументу Слави на вулиці Стрийській.

Відтак у Львові створили робочу групу для розгляду пропозицій та вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській.

Також додамо, що на початку червня невідомі облили Монумент Слави червоною фарбою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *