ОСТАННІ НОВИНИ

Команда Садового стоїть горою за збереження Монументу Слави, - Зірченко

|

Міська влада стоїть горою за збереження Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові, хоча цей пам’ятник символізує полум’яну вірність Компартії. Про це сьогодні, 10 липня, повідомив депутат VI скликання Львівської обласної ради, голова Франківського районного осередку Спілки політв’язнів України Юрій Зірченко, передає Львівський портал.

«Саме Садовий і його команда стоять горою за збереження Монументу радянській армії на вулиці Стрийській у Львові. Якби Садовий підтримав громаду, то цей монумент уже давно був би демонтований і ми про це вже б забули. Усі політичні юридичні та моральні підстави для цього є… Усі ми глибоко обурені позицією команди Садового, яка хитрощами, демагогією та саботажем старається зберегти цей монумент», – сказав він.

За його словами, ще рік тому десять громадських організацій Львівщини звернулися до ЛОДА, ЛМР і до директора Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича з приводу неналежного виконання у Львові вимог ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 9 квітня 2015 року.

Юрій Зірченко наголосив, що Монумент Слави символізує безмежну відданість Комуністичній партії. Відтак процитував звернення Львівського обкому КПУ до ЦК КПУ і Ради міністрів Української РСР від 13 березня 1967 року щодо зведення монументу в честь радянських Збройних Сил у Львові: «У монументі передбачається високоідейними і високохудожніми засобами скульптури та архітектури відобразити і возвеличити полум’яний патріотизм народу, безмежну відданість Комуністичній партії. Спорудження монументу матиме велике ідейно-політичне значення…».

«Ось для чого він стоїть. І якщо він стоїть і далі, значить ми і далі проявляємо безмежну відданість Компартії», – обурився він.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові міській владі поставили ультиматум: якщо мерія не демонтує Монумент Слави на Стрйиській до кінця року, його знесуть самовільно.

Водночас у прес-службі ЛМР 10 липня поінформували про те, що частину Монументу Слави демонтують у зв’язку з аварійним станом пам’ятника.

Під час сесійного засідання 11 травня депутати облради ініціювали звернення до ЛМР і Андрія Садового щодо демонтажу Монументу Слави на вулиці Стрийській.

Відтак у Львові створили робочу групу для розгляду пропозицій та вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській.

Також додамо, що на початку червня невідомі облили Монумент Слави червоною фарбою.

Фото: Щоденний Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *