На Львівщині судитимуть посадовця бурового управління

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідства та за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури викрили колишнього керівника цеху одного у незаконній виплаті грошових коштів підприємства на суму у 390 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у 2005 році посадовець призначив на посаду працівника свою дружину, яка фактично на роботу не виходила та покладені на неї обов’язки не виконувала.

У подальшому він затверджував фіктивні табелі обліку використання робочого часу, на підставі яких його дружині були безпідставно виплачені грошові кошти на загальну суму більше 390 тисяч гривень у вигляді заробітної плати, додаткових компенсаційних та заохочувальних виплат.

Обвинувальний акт щодо посадовця за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України скеровано на розгляд суду.

Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до трьох років та зі штрафом до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *