ОСТАННІ НОВИНИ

Частина мешканців зможуть отримати субсидії готівкою

|

Після 1 вересня деякі споживачі газу та електроенергії, які зекономили субсидійні кошти, надані державою, зможуть отримати ці гроші на свій банківський рахунок або ж готівкою «на руки». До кінця 2017 року всі субсидії повинні бути монетизованими.Про це сьогодні, 6 липня, під час спільної прес-конференції ТОВ “Львівгаззбут” та департаменту соціального захисту ЛОДА на тему: “Результати перерахунку невикористаної суми субсидій до держбюджету”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник відділу житлових субсидій, соцвиплат і допомог департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Гельбич.

Він нагадав, що 26 квітня цього року Уряд прийняв Постанову №300, якою передбачив, що деякі категорії населення, які мають субсидії, використовують індивідуальне опалення та зекономили певні кошти за опалювальний період, зможуть одержаати ці кошти на руки.

«Для цього «Львівгаззбут» та «Львівобленерго» надіслали нам поіменні списки людей. Зараз у органах соцзахисту йде обробка цих даних. Для того, щоби отримати ці кошти, треба звернутися в органи захисту та написати заяву в довільній формі, де вказати спосіб отримання цих коштів – або банківський рахунок, або поштове відділення», – розповідає Василь Гельбич.

Заяви приймають до 1 вересня. Нововведення стосується тільки тих, хто використовував для опалення газ або електричне опалення. Таких абонентів в області налічується майже 140 тисяч. З них електричне опалення використовують тільки півтори тисячі. Всі інші – газ.

«Ми вже отримали півтори тисячі заяв. Надіюся, що до 1 вересня всі звернуться. А впродовж осені отримають кошти», – каже Василь Гельбич і зауважує, що суми, які отримають економні споживачі, будуть різними.

Це може бути і одна гривня, а може і майже 700 гривень за газ. Якщо мова йде про електроенегію, то це від однієї гривні і до 135 гривень.

«Якщо людина зекономила за газ 1000 гривень, то отримає на руки 695 гривень. А решта – повертається до державного бюджету. Якщо зекономив на електроенергії 300 гривень, то 135 отримує на руки, а решта повертається до держбюджету. Все це розписано у постанові Кабміну», – наголошує Василь Гельбич.

За словами державного службовця, до кінця року всі субсидії повинні бути монетизованими.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *