ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці міськради Львова провели закупівлю на більш ніж півмільйона з порушеннями

|

Управління комунальної власності Львівської міської ради провело закупівлю послуг на 660 тисяч гривень з порушеннями. Про це повідомляє ресурс «Тендер і злочин», передає кореспондент Львівського порталу.

Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради 3 травня 2017 року за результатами процедури відкритих торгів уклало угоду з Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки» на закупівлю архітектурних, інженерних та планувальних послуг на суму 660 000,00 грн.

Проте за результатами ретельного аналізу оприлюдненої на веб-порталі інформації, експертами виявлено порушення Закону України «Про публічні закупівлі»:

На участь в даній процедурі закупівлі було подано пропозиції трьох учасників:

ТОВ «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» з ціною пропозиції 600 000,00 грн.

Обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки» з ціною пропозиції 660 000,00 грн.

Львівське комунальне підприємство «Інститут просторового розвитку» з ціною пропозиції 660 000,00 грн.

Проте замовником було відхилено найдешевшу пропозицію. Підстави відхилення зазначені у протоколі №3 від 10 квітня 2017 року:

«1. Учасником не подано повноти документів, а саме у пакеті документів відсутні розрахунок (кошторис) вартості виготовлення засвідченої копії витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно та виготовлення інформаційної довідки щодо державної реєстрації права власності на нерухоме майно, що є предметом закупівлі.

  1. Перелік запропонованих послуг у ціновій заявці не відповідає статутній діяльності товариства та відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, запропоновані Товариством з обмеженою відповідальністю «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» не закріплені за ним як вид діяльності. Отже даний учасник не вправі надавати послуги, які є предметом даної закупівлі.»

Проте після перевірки вимог тендерної документації та пропозицій учасників було виявлено наступне.

Щодо першої підстави відхилення: всі розрахунки вартості послуг з виготовлення технічної документації, передбачені в додатку 3 до тендерної документації, учасником ТОВ «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» були подані у файлі «4 – Розрахунок вартості послуг з виготовлення технічної документації». Пропозицію учасника з найдешевшою ціною було відхилено з даної підстави неправомірно.

Щодо другої підстави відхилення. Вимоги щодо подання Статуту у складі тендерних пропозицій учасників відсутні в тендерній документації, учасник-переможець Обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки» взагалі не надав свого Статуту. Попри те, в Статуті ТОВ «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» міститься як перелік предметі діяльності ТОВ (в пункті 3.2), так і інформація, що даний перелік не є вичерпним (пункт 3.3).

Окрім того, замовник як підставу відхилення зазначає, що в ЄДР в учасника «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» немає закріплених необхідних видів діяльності. Проте здійснивши перевірку видів діяльності переможця торгів та відхиленого учасника було виявлено, що ТОВ «Бюро технічної інвентаризації, оформлення землі та нерухомості» має всі КВЕДи, які має і переможець Обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки», окрім КВЕД 84.23 Діяльність у сфері юстиції та правосуддя, який не стосується предмету закупівлі.

Так, експерти  отримали відповідь Західного офісу Держаудитслужби: за результатом розгляду звернення було підтверджено наявність порушень; замовнику надіслано рекомендації щодо вжиття заходів по усуненню виявлених порушень, розірвання договору та притягнення до відповідальності винних осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *