ОСТАННІ НОВИНИ

Обмін заручниками на Донбасі заблокований. Бойовики вимагають звільнити «беркутівців», які розстрілювали Майдан, – Геращенко

|

Під час засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході не вдалося дійти домовленостей щодо обміну заручниками. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

«ОРДЛО продовжують блокувати процес звільнення. Не дали відповіді на наш список про утримання 132 українців. А потім договорилися вже до того, що 39 наших військових, незаконно утримуваних на окупованих територіях – це військові злочинці, які не підлягають амністії і звільненню. Мені здається, що на це порушення Мінських угод , на заблоковане питання заручників має відреагувати ОБСЄ і лідери “нормандського формату” , де питання звільнення заручників піднімається Україною як пріоритетне», – написала вона.

Також Ірина Геращенко додала, що представники ОРДЛО також знову наполягають на тому, щоб у списки на звільнення були включені ті, хто не має жодного відношення до конфлікту на Донбасі:

«Зокрема, “беркутівці”, що вбивали Героїв Небесної сотні на Майдані. Позиція всіх українських представників тут однозначна: мінська група – не лавочка по звільненню всіх вбивць і криміналітету, тому шантаж не пройде».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *