ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» планують передати у концесію

|

Кабмін схвалив пропозицію рекомендувати передати в майбутньому в концесію державні підприємства “Міжнародний аеропорт Бориспіль” (Київ) і “Міжнародний аеропорт Львів”. Це закріплено протокольним рішенням уряду, прийнятим на засіданні 4 липня 2017 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У документах до рішення зазначено, що ще в жовтні 2016 року відбулося погоджувальна нарада, на якій Мінінфраструктури схвалив пропозицію Мінекономорозвитку і торгівлі про включення зазначених підприємств до переліку об’єктів, рекомендованих до передачі в концесію.

Раніше в 2017 році глава аеропорту Бориспіль Павло Рябікін відзначав, що аеропорт, незабаром може бути корпоратизовані, що, зокрема, спростить механізм здачі в оренду площ аеропорту.

“В остаточному підсумку вважаю, що чим раніше держава відмовиться від участі в комерційних підприємствах і приватизує або передасть такі об’єкти в оренду, концесію, тим ефективніше вони працюватимуть”, – говорив він.

Ще задовго до цього, у вересні 2012 року уряд України вніс аеропорт Бориспіль в список об’єктів держвласності, що підлягають передачі в концесію на конкурсній основі. Концесіонера планувалося вибрати на відкритому конкурсі. Пізніше Борис Колесніков, який займав тоді пост віце-прем’єра, міністра інфраструктури, заявив, що аеропорт Бориспіль буде переданий в концесію в першому півріччі 2013 року.

Однак, в лютому 2013 року тодішній міністр інфраструктури Володимир Козак повідомив про відсутність конкретних пропозицій щодо передачі в концесію аеропорту Бориспіль, а в кінці 2013 року в експертному середовищі лунала думка про те, що ця концесія не актуальна.

Відносно львівського аеропорту, Колесніков ще в 2012 році повідомляв, що іноземні компанії не були зацікавлені в його концесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *