ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну поставили першу партію сироватки від ботулізму

|

Програма розвитку ООН (ПРООН) поставила в Україну в рамках гуманітарної допомоги перші 25 курсів сироватки від ботулізму. Як заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, станом на 3 липня ДП Укрвакцина отримала 100 доз, повідомляє Новое время.

Вартість закуплених ПРООН сироваток склала 2,5 мільйона гривень.

За словами Супрун, сироватки будуть зберігатися централізовано, а області в разі необхідності будуть звертатися за ними в МОЗ.

Вона також зазначила, що міністерство подало зміни до державного бюджету 2017 року для забезпечення закупівлі сироватки, потреба якої в грошовому вираженні становить 20 млн грн.

Коментуючи ситуацію, яка виникла в 2017 році з сироватками від ботулізму, Супрун сказала що раніше їх закупівля перебувала у віданні місцевої влади, однак вони не змогли ефективно її здійснити.

У зв’язку з цим, міністерство ініціює внесення сироваток від ботулізму в перелік препаратів, які закуповуються за кошти державного бюджету через міжнародні організації.

Таким чином, сироватки будуть закуповуватися міжнародними організаціями і до них може бути застосована процедура спрощеної реєстрації.

Нагадаємо, Уляна Супрун анонсувала, що сироватка від ботулізму з’явиться в Україні ще в червні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *