ОСТАННІ НОВИНИ

Одного з фігурантів «газової справи Онищенка» взяли під варту у Львові

|

Галицький районний суд Львова 3 липня взяв Валерія Постного під варту на два місяці з альтернативою застави в 50 млн грн. Підозрюваний перебуватиме у Львівському СІЗО. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному антикорупційному бюро, інформує Цензор.НЕТ.

У НАБУ повідомили, що Постному оголошено підозру в кримінальному провадженні №12015000000000634 від 09.12.15 про вчинення правопорушення за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України. У САП зазначили, що йдеться про заволодіння газовим конденсатом на підприємстві “Полтаванафтогазвидобування”. Підозра за ч. 3 ст. 27 свідчить, що Постному відведено роль організатора. У ч. 5 ст. 191 КК йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах або організованою групою. За такий злочин загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією майна і позбавленням обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У Бюро стверджують, що запобіжний захід обирав суд Львова, оскільки справа розслідується в тому числі детективами Львівського територіального управління НАБУ.

3 липня також було призначено засідання в Апеляційному суді Києва, де адвокат Постного повинен був оскаржити запобіжний захід щодо “газової справи” – утримання в СІЗО або 10 млн грн застави. Але засідання не відбулося через неявку адвоката. Водночас прокурор САП повідомив, що в кінці минулого тижня за Постного внесли заставу і він вийшов на свободу.

Слідство вважає Постного співорганізатором схем Онищенка. Обвинувачений пересувається в інвалідному візку, неодноразово скаржився на стан здоров’я і просив суд про більш м’який запобіжний захід.

У прокуратурі стверджують, що Постний симулює хворобу і може втекти за кордон. З 1996 року в нього є дозвіл на проживання в Німеччині.

Нагадаємо, 16 червня Солом’янський суд взяв під варту на 2 місяці обвинуваченого у “газовій справі” Валерія Постного із заставою в 10 млн грн. Раніше його взяли під варту 3 серпня 2016 року із заставою в 250 млн грн. У квітні 2017 суд зменшив суму застави до 50 млн грн.

Зараз у “газовій справі” 8 осіб перебувають у розшуку. Головний підозрюваний Олександр Онищенко втік за кордон.

Фото: glavpost.uа

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *