ОСТАННІ НОВИНИ

Робота для відчайдушних. У Львові шукають робочі руки для сортування і переробки сміття

|

Компанія “Екопет” шукає працівників для сортування пластику на вулиці Богданівській. Відповідне оголошення розмістили на стовпах та дошках оголошень міста, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно оголошення, працівники виходитимуть на роботу о 8.00 год. та працюватимуть по 12 годин на зміну. Окрім того, робітникам обіцяють офіційне працевлаштування. Для відчайдухів, що погодяться порпатися у смітті, навіть написали номери маршруток, що довозитимуть працівників на цю роботу.

Двоє кореспондентів Львівського порталу вирішили випробувати долю і зателефонували за номером телефону, вказаному в оголошенні. Коли подзвонила журналіст-дівчина, їй одразу ж відмовили у наданні інформації, мовляв, на роботу братимуть виключно чоловіків. Водночас в оголошенні йдеться проте, що вік і стать не мають значення.

Під час розмови з нашим журналістом-чоловіком представник компанії розповів, що мова йде про сортування пластику по кольорах. Окрім того додав, що зарплата коливатиметься в межах 4-5 тисяч гривень:

«То залежить від того, скільки зробить бригада. Може 4, 5 тисяч і більше може бути. Залежить від того, який виробіток. Часом менше, часом більше».

Також він додав, що працювати доведеться за схемою «два через два», тобто після двох робочих днів даватимуть пару вихідних. А от щодо спецодягу для роботи, то на початках доведеться знайти його собі самому.

Виходити на роботу можна хоч сьогодні, адже сортування сміття на Богданівській відбувається вже не перший день.

Водночас на вулиці Богданівській по сусідству з “Екопетом” сортує своє сміття перевізник “Гірнера”. За словами власника фірми Богдана Михалуся, наразі на Богданівській відбувається сортування скла і пластику у тестовому режимі.

«У нас є окремі бокси – це те, що ми збираємо, привозимо, і є люди, що це перебирають. Поки що це  – у тестовому режимі… Ми трохи сортуємо пляшки, скло, але все це у дуже малому об’ємі. Щоб поставити якусь велику лінію – воно має бути краще відсортоване на місцях. Тоді вже можна говорити про якесь сортувальне підприємство, завод… Це зовсім інакші кошти», – запевняє він кореспондента Львівського порталу.

Наразі «Грінера», за словами Б. Михалуся, співпрацює з підприємствами, що купляють і реалізовують вторсировину.

«Вони купують вторсировину  у великих  сумках, зважують і забирають у нас. Ці підприємства мають спеціальні преси, де вони пресують пластикові пляшки. Зараз ми розглядаємо питання поставити прес і самим то робити, тому що ціна суттєво різна. Якщо матеріал приходить у сумках – то платять одну ціну, а якщо ми самі його пропускаємо через прес, то продаємо за іншою ціною. Нам вигідніше буде це таки зробити», – розповідає він.

Також Богдан Михалусь зазначає, що незабаром «Грінера» планує збільшити об’єми сортування відходів і, ймовірно, робитиме це вже не на Богданівській.

«Я не знаю, чи це буде на Богданівській. Там є наша база, де ми орендуємо приміщення, де наша перевантажувальна станція. Але чи це буде Богданівська, чи це буде щось інакше – зараз тяжко сказати. Бо там, напевно, треба буде ставити потужнішу сортувальну лінію, а там нам в приміщенні висота не дозволяє», – каже він.

Нагадаємо, перевізник «Грінера» облаштував на вулиці Богданівській стихійне сміттєзвалище. За це покарали посадовця компанії.

Як відомо, Богдан Михалусь є колишнім радником міського голови Львова Андрія Садового.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *