ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голову суду оштрафували за корупцію

|

На Львівщині голову районного суду оштрафували за корупцію на 6,8 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

29 червня 2017 року за участі прокуратури Львівської області Галицьким районним судом міста Львова визнано винним голову одного із районних судів області за результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Останній, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», не вживши заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, призначав до розгляду справи щодо притягнення до адміністративної відповідальності, за правопорушення, пов’язані з корупцією та приймав рішення стосовно своїх колег-суддів щодо яких у нього наявний особистий інтерес зумовлений спільною роботою в суді.

Відтак, Департаментом захисту економіки Національної поліції України було складено два протоколи про вчинення ним адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.2 ст.172-7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

За наслідками судового розгляду адміністративних справ суддю визнано винним та застосовано стягнення у вигляді штрафу в сумі 6,8 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *