ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Спершу «бойові» генерали засрали військові виші, як і всю українську армію, а тепер взялись за академію сухопутних військ у Львові»

|

Народний депутат України про аферу з реформування військової освіти в Україні під час війни та спробу знищення Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові:

«Приховане, повзуче і гібридне знищення академії сухопутних військ у Львові продовжується…

Міністр Полторак не збирається міняти своїх планів щодо реорганізації-знищення академії. Вже завтра на засідання Уряду Міноборони знову виноситиме питання (створення інституту танкових військ в Харкові), яке покладе початок перенесенню факультетів з львівської академії сухопутних військ в інші міста та перетворення академії…в інститут морально-психологічного забезпечення!

Минулого тижня перший заступник міністра Руснак проводив нараду в Міністерстві оборони з питань реформування військової освіти, не запросивши на це засідання нікого з Академії сухопутних військ, нікого з нардепів Львівщини. Хоч про це в керівництва Міноборони просили в Кабміні.

Все-таки правий був мій вже покійний друг генерал-лейтенант Воробйов, коли два роки тому говорив мені, що Полторак задумав перенести Академію зі Львова у Харків. Мені тоді важко було в це повірити, бо й гадки не мав, що після Майдану і під час війни вищі військові чини можуть приймати такі неадекватні антидержавницькі рішення.

В Харкові зараз є Національна академія Національної гвардії України, Національний університет Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Але міністр Полторак чомусь не береться розвивати ці військові виші. Нехай би хоч наблизив Академію Національної гвардії, де він був керівником, до рівня львівської академії сухопутних військ.

Їм ще потрібна танкова академія в Харкові, бо не діляться передвиборчі округи і бюджетні гроші, бо вже «вся українська армія і сита, і одягнена, і озброєна»…

Спершу «бойові» генерали засрали військові виші, як і всю українську армію, а тепер взялись за академію сухопутних військ у Львові.

Усі свідомі українці мають сказати своє слово і не допустити знищення найкращого військового навчального закладу України, випускники якого зараз в зоні АТО захищають територію нашої держави.

Направив депутатське звернення на держсекретаря КМУ не вносити це питання до порядку денного засідань Уряду без участі народних депутатів України, а також без попереднього фахового експертного висновку», – йдеться у дописі Ігоря Васюника на його Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *