ОСТАННІ НОВИНИ

У Італії арештували українського солдата за підозрою у вбивстві фотографа

|

Поліція Італії заарештувала громадянина України за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року в Слов’янську. Про це повідомляє в суботу видання La Repubblica, передає УП.

У матеріалі йдеться, що затриманий поїхав в Україну в кінці 2013 року, брав участь у сутичках на Майдані в Києві. Після цього вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Разом з тим, заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Генпрокуратура здивована арештом українця в Італії.

“Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Віталія Марківа, за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов’янськ у травні 2014 року, висунутою прокуратурою м. Павія”, – написав він.

Єнін зазначив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італіі Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо.

“При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ”, – зазначив заступник генпрокурора.

ГПУ вже звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

Також повідомляється, що справа про затримання в Італії громадянина України Марківа, за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента на Донбасі, перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

“У зв’язку із затриманням в Італії громадянина України В.Марківа Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати В.Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі”, – йдеться у повідомленні.

За даними Департаменту консульської служби МЗС, наразі українським консулом встановлено контакт з адвокатом затриманого та узгоджено алгоритм подальших дій, а рідні Марківа поінформовані про його затримання.

25 травня 2014 року представники ОРДО повідомили, що під Слов’янськом у селі Андріївка були вбиті італійський журналіст Андреа Роккеллі та його перекладач – громадянин Росії Андрій Миронов.

Також був поранений французький фотокореспондент, який бачив, що після обстрілу з міномета Роккеллі та Миронов лежали нерухомо.

Пізніше в МВС України підтвердили цю інформацію.

Фото: УП

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *