ОСТАННІ НОВИНИ

Затвердили програму реалізації проекту «Наукова – розумний мікрорайон»

|

На пленарному засіданні сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження програми реалізації інноваційного проекту «Наукова – розумний мікрорайон». Результати проекту планують презентувати у вересні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Згідно з ухвалою, проект «Наукова – розумний мікрорайон» передбачає:

оновлення, консолідацію та уніфікацію технічних ресурсів для забезпечення надійної роботи інформаційно-комунікаційної структури у межах мікрорайону;

створення єдиної системи безпеки;

впровадження інноваційних підходів до навчання та розвитку в освітніх та культурних закладах;

створення елементів спортивної та дитячої інфраструктури;

створення громадських просторів на основі принципу соціальної взаємодії теорії “нового урбанізму“;

проведення інформатизації об’єктів гуманітарної сфери мікрорайону;

оновлення світлофорних об’єктів;

реконструкцію об’єктів дорожньої інфраструктури;

«розумне» освітлення елементів громадського користування;

запровадження електронної медицини.

За словами директора департаменту розвитку Наталії Бунди, результати презентуватимуть у вересні.

«Шляхом інтернет-голосування обрали територію «Розумного мікрорайону», а саме вул. Пулюя – вул. Кн. Ольги – вул. Наукової – вул. В. Великого – вул. Кульпарківської – вул. Трускавецької, на території якого впроваджуватимемо смарт-технології та інноваційні підходи в різних галузях», – зазначила Наталія Бунда.

Чимало впроваджень стосуватиметься освітніх закладів. Зокрема, дошкільні навчальні заклади отримають облаштування ігрових просторів, сенсорну кімнату, ноутбуки + Smart TV, кімнату Монтессорі. Загальноосвітні навчальні заклади отримають лінгафонні кабінети та окуляри VR. Позашкільні навчальні заклади отримають велополігон та літню сцену, а також комп’ютерну техніку, Smart TV.

У планах також інтерактивна карта Львова та додаткова техніка для бібліотеки, інтерактивний клас сольфеджіо для Школи мистецтв, запровадження електронної медичної картки та облаштування всіх робочих місць комп’ютерною технікою у поліклініці. Детальніше про програму читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *