ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові сьогодні завершуються договори із перевізниками. Що чекає містян завтра - загадка

|

Сьогодні, 30 червня, завершуються договори між Львівською міськрадою та міськими транспортними  перевізниками. Водночас у львівській мерії прийняли таємниче рішення щодо можливого транспортного колапсу із 1 липня. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Нагадаємо, договори із перевізниками були продовжені до 30 червня у зв’язку із судовою тяганиною довкола конкурсу перевезень у Львові та комунального перевізника АТП-1.

Сьогодні, 30 червня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР було похапцем прийняте рішення «Про забезпечення  безперебійного надання  послуг з перевезення  пасажирів міськими автобусами загального користування». Розгляду питання фактично не було, начальник управління транспорту Олег Партика під час представлення проекту рішення не доповів, що саме воно передбачає.

У залі засідань також були присутні представники декількох перевізників, які мали зауваження щодо загадкового рішення, проте міський голова Львова Андрій Садовий їм слова не надав.

Свою чергою Олег Партика відмовився надавати коментарі журналістам з приводу прийнятого рішення.

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міськради сьогодні о 15.00 год. керівник управління транспорту та зв’язку Олег Партика даватиме брифінг з приводу цього рішення.

Водночас, як повідомляє ІА Дивись.info, учора, 29 червня, Львівський окружний адміністративний суд визнав конкурс на міські перевезення протиправним та скасував рішення конкурсного комітету. 29 червня суддя Львівського окружного адміністративного суду Андрій Гулик розглянув позов перевізника «Фіакр Львів» до управління транспорту Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради про визнання протиправної дії і бездіяльності. Суд став на бік позивача та визнав, що дії управління транспорту щодо оголошення конкурсу на міські перевезення від 5 січня 2017 року були протиправними. Також суд постановив скасувати рішення конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника на міські автобусні маршрути загального користування у Львові і скасувати договори з перевізниками «Міра і К» та ПАТ «Міське автотранспортне підприємство 14630».

Варто зазначити, що представник управління транспорту не з’явився на судове засідання. Попередньо управління подало клопотання, у якому зазначили, що юрист наразі знаходиться на іншому судовому засіданні, а тому це варто перенести.

Утім суддя, враховуючи те, що справа розглядається ще з лютого 2017 року, а також те, що у управлінні транспорту є кілька юристів, вирішив клопотання не задовольняти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *