ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортні коломийки тривають. Зі Львова витісняють приватного перевізника?

|

Від завтра, 1 липня, у Львові стане на одного транспортного перевізника менше. Комунальне АТП-1 забирає під себе керування маршрутами «Фіакру-Львів» доти, доки у Львові не проведуть конкурс на міські перевезення. Про це сьогодні, 30 червня, під час брифінгу повідомив в.о. керівника управління транспорту Олег Партика, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами посадовця, оскільки з АТП-1 та «Фіакром-Львів» у міста завершується дія угоди, довелось шукати варіантів, як уникнути транспортного колапсу.

«Є ухвала низки судів, які нам заборонили вчиняти будь-які дії. Тобто ми не можемо провести конкурс, укласти тимчасові чи нові договори тощо.  Рішенням виконкому ми зобов’язали АТП-1 здійснювати перевезення пасажирів на маршрутах, у яких закінчилися тимчасові договори з правом укладати інші договори з іншим перевізником на обслуговування», – повідомив він.

Щодо судового рішення, яким вчора скасовано дію угод з перевізниками, О. Партика зазначив:

«По судовому рішенню відповідати не готовий, оскільки рішення ще не набуло законної сили».

Також він додав, що, ймовірно, юристи міськради будуть подавати апеляцію.

Своєю чергою голова громадської ради при міському управлінні транспорту Святослав Товстига зазначив, що рішення передачі маршрутів 2Фіакру» комунальному перевізнику не має юридичної сили.

«Договір не буде заключний ні з АТП, ні з «Фіакром». Тобто це рішення є, але по факту юридично немає жодної угоди із замовником послуг і надавачем послуг.  У нас ситуація зараз не міняється. До сьогодні були тимчасові договори, до яких теж було багато питань», – повідомив він.

За словами С. Товстиги, у разі якоїсь непередбачуваної ситуації, винного шукати будуть довго.

«Завтра автобуси їздять, але по великому рахунку, якщо щось станеться, крайнього не можна буде знайти. Бо ті автобуси їздять без жодного договору», – сказав він.

Натомість Олег Партика переконує, що у разі чогось відповідатиме АТП-1 разом з «Фіакром».

Як відомо, «Фіакр Львів» обслуговує маршрути №13, 17, 18, 22, 24, 30, 34, 39, 41 та 43.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *