ОСТАННІ НОВИНИ

Новий «хазяїн» львівського сміття обіцяє звільнити місто від завалів до середини липня

|

До середини липня Львів мають повністю очистити від нагромадженого сміття. Про це сьогодні, 30 червня, під час брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

«За нашими розрахунками з кінця першої декади до середини липня ми повинні очистити місто від ТПВ», – наголосив він.

За словами Олега Синютки, протягом наступних трьох місяців планується зменшити кількість ТПВ, які вивозяться на полігони області, та перейти до системної безперебійної організації вивозу сміття.

«На третьому етапі, який триватиме протягом п’яти місяців, тобто до листопада, відновимо систему організації збору ТПВ, у тому числі і систему організації сортування та вивозу вторинної сировини, яка значно зменшить кількість ТПВ, що вивозяться на полігони», – розповів голова ЛОДА.

Водночас він наголосив на тому, що у Львові слід впровадити чіткий облік сміття і вивозити його тільки опісля зважування.

«Четвертий етап  – це 2018 рік: ми маємо перейти до системної переробки і утилізації ТПВ, зокрема, прогнозуємо виготовлення RDF-палива», – зазначив Олег Синютка.

Водночас голова ЛОДА зауважив, що у 2019 році планується будівництво сміттєвого заводу:

«П’ятий етап припадає на 2019 рік: приступимо до будівництва сміттєпереробного комплексу, який остаточно вирішить проблему ТПВ на території Львова».

Як повідомляв Львівський портал, учора, 29 червня, міська рада Львова передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов’язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *