ОСТАННІ НОВИНИ

Наслідки негоди на Львівщині: зірвані дахи, повалені дерева та масове знеструмлення

|

Унаслідок несприятливих погодних умов на території Львівської області, що супроводжувались зливами, грозами та поривами вітру, без електропостачання залишалось 234 населених пункти (182 повністю та 52 частково) в 15 районах області. Частково зірвано шифер з житлових будинків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.

Нагадаємо, що вчора у Львові блискавка вбила двох людей. Так, о 14:42 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в м. Львові на вул. Повітряна, біля місцевого озера, під час грози блискавкою було смертельно уражено дівчинку, 2008 року народження, та чоловіка, 1984 року народження. Також було травмовано двоє осіб: батька, 1981 року народження, та сина, 2007 року народження. Травмовані госпіталізовані у 8-му міську клінічну лікарню.

Частково зірвано шифер з 5 житлових та 1 господарської будівель (загалом 80 листів шиферу).

Так, у с. Вощанці Самбірського району внаслідок негоди зірвано з 5-ти приватних житлових будинків 68 листів шиферу, та 12 листів шиферу з однієї господарської будівлі. Відновлення дахів  мешканці будуть проводити самостійно.

Пожежно-рятувальними підрозділами здійснено 4 виїзди на розчистку доріг від повалених дерев.

29 червня о 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про падіння дерева на проїжджу частину  автодороги Київ – Чоп, і перешкоджає руху транспорту у с. Верхнє Синьовидне Сколівського району. Рятувальники 24 ДПРЧ м. Сколе провели роботи по розрізанню дерева та прибирання його з проїжджої частини.

О 14:40 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що на автодорозі Стрий – Моршин у с. Миртюки Стрийського району внаслідок ускладнення погодних умов (сильний вітер) впало дерево на проїжджу частину та перешкоджає руху транспорту. Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по розрізанню дерева та прибиранню його з проїжджої частини.

О 15:42 внаслідок сильного дощу та вітру біля с. Іванівці Жидачівського району дерево впало на проїжджу частину траси Стрий-Тернопіль. Рятувальники розрізали дерево і прибрали його з проїжджої частини.

О 16:02 у с. Збруї Бродівського району дерево впало на проїжджу частину дороги Броди – Червоноград та повністю перекрило рух автотранспорту. Рятувальники розрізали дерево і прибрали його з проїжджої частини.

За повідомленням ПрАт «Львівобленерго» без електропостачання залишалось 234 населених пунктів (182 повністю та 52 частково) в 14 районах області. Найбільше постраждали Бродівський, Жовківський, Золочівський, Пустомитівський, Буський райони.

Станом на 07:00 30 червня без електропостачання залишається 148 населених пунктів (116 повністю та 32 частково) в 12 районах області.

Фото: Варта 1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *