ОСТАННІ НОВИНИ

Шукають найкращих медиків в Україні

|

Триває висунення кандидатів на нагородження Орденом Святого Пантелеймона – громадської відзнаки для медиків за професіоналізм і милосердя. Подати кандидатуру медиків можна до 3 липня. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Нагорода виручатиметься у п’яти номінаціях: «Кращий лікар», «Кращий медик»; «Новатор охорони здоров’я»; «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»; «Служіння суспільству». Розмір премії буде оголошено згодом.

«Я переконаний, що з цього року Орден Святого Пантелеймона стане найпрестижнішою медичною нагородою. Він сприятиме підняттю престижу лікарської праці і формуванню нової еліти, бо еліта – це ті, хто служать людям», – зазначив голова організаційного комітету Відзнаки Василь Князевич.

Процес відбору проходить в три етапи – у кожній області створені регіональні експертні ради, які мають визначити  100 -125 кандидатів.  Оскільки не всі комісії визначилися з кандидатами у встановлений положенням термін і не всі медичні заклади встигли подати пропозиції , термін висунення кандидатів продовжено до 3 липня включно.

З числа тих, кого визначать в регіонах Національна експертна комісія  назве 20 номінантів, а 5-х  переможців визначить Поважна Рада, до якої входять   Святіший Патріарх Філарет, Блаженніший Святослав (Шевчук), Блаженніший Митрополит Макарій, Владика Філарет, Леонід Кравчук, в.о. міністра доктор Уляна Супрун, голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, народна артистка  України  Ада Роговцева  та інші  авторитетні українці.

Імена переможців  стануть відомі під час церемонії нагородження, яка відбудеться 9 серпня, в день Святого Пантелеймона в Національній  філармонії України. Також цього дня відбудеться  Богослужіння  у Софіївському соборі, на якому будуть присутні усі номінанти та гості церемонії нагородження.

Як відомо, відзнака ініційована громадською організацією «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісноїдопомоги» та підтримана  главами чотирьох найбільших християнських церков в Україні, Міністерством охорони здоров’я, Комітетом Верховної ради з питань охорони здоров’я, Національною академією медичних наук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *