ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради Львова стали на захист Академії сухопутних військ

|

Під час сьогоднішньої сесії у Львівській міській раді депутат Маркіян Лопачак звернувся до керівництва країни щодо неприпустимості переведення офіцерського корпусу з міста Львова до інших військових навчальних закладів, передає кореспондент Львівського порталу.

«На сьогодні випускники Національної Академії Сухопутних військ є однією з ключових ланок тактичного рівня у професійному та ідейному сенсі у протистоянні з ворогом. Переводити офіцерів в інші навчальні заклади – є алогічним кроком, коли на сході відбуваються бойові дії, а в академії сухопутних військ вже є налагоджена система підготовки воєнних. Фракція ВО «Свобода» категорично проти такого рішення», – прокоментував Лопачак.

Національна академія сухопутних військ має унікальні особливості – саме тут найкраща матеріально-навчальна база в Україні серед усіх військових вишів. Найбільший полігон у Східній Європі знаходиться при академії.

Нагадаємо, йдеться про переведення навчання офіцерів-танкістів та офіцерів з інженерного забезпечення військ до міст Харкова і Кам’янця-Подільського. Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти рішення Міноборони реформувати НАСВ у Львові висловилась Львівська обласна рада. Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів». Також із трибуни парламенту на захст АСВ стала нардеп Оксана Юринець.

Також відомо, що нардепи готові вимагати відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії. Частина депутатів підписалася за недопущення «реформування» Академії сухопутних військ у Львові. Відповідні листи були скеровані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, секретарю РНБО Олександру Турчинову та голові комітету парламенту з питань нацбезпеки й оборони Сергію Пашинському.

По тому Степан Полторак пообіцяв «не чіпати» Академії сухопутних військ у Львові.

Фото: asv.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *