ОСТАННІ НОВИНИ

Стартує Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака

|

У Львові, 29 червня, стартує Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Тихі дні любові і миру». Заходи маратону відбуватимуться з 29 червня до 1 липня у локаціях Львова, пов’язаних з життям оперного музиканта, який загинув в АТО влітку 2016 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської філармонії.

Прес-секретар маратону Катерина Гладка розповіла, що композитор Олександр Козаренко написав кантату «П’єро мертво петлює». Текст до неї створив на початку ХХ століття Михайль Семенко. За словами Катерини Гладкої, цей твір виглядає, як хроніка теперішньої війни і містить частину, яка описує хід подій, які пережив Василь Сліпак. «Історій таких зв’язків – їх було дуже багато в житті співака.

«Він об’єднував багатьох людей у всьому світі. Зараз ці зв’язки оживають. Учасники W Live – це лише частина людей, які постійно згадують Василя Сліпака та продовжують його справу. Цей маратон – це можливість зупинитися і подумати про те, що людський час на цій землі обмежений. Зупинитися, зазирнути всередлині себе та віднайти щось у цій тихій музиці», – зазначила К. Гладка.

Керівник Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал згадує, що Василь Сліпак був дуже тонкою особою з фантастичним відчуттям музики. Він переживав катарсис на концертах, повністю вливався у свої образ. «Ця чутлива і цікава особа перетворилася по суті в Каменяра на передовій. Це перетворення відбувалося на наших очах, – пригадав Дмитро Кацал. – «Свого часу відбулася і його мистецька трансформація – від ніжного контр-альта, який в Україні не культивується, до баса. Це унікальний голос».

Дмитро Кацал також підкреслив, що маратон – це можливість для львів’ян зануритися у топові середовища з Європи. За словами керівника «Дударика», якість підготовки хору до «Карміни бурани» – найвищого рівня. І музиканти сподіваються на аналогічну якість від солістів з-за кордону. «Це той рівень, якої достойні львів’яни і який завжди декларував Василь Сліпак», – додав Дмитро Кацал.

За його словами, маратон планують провести і наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *