ОСТАННІ НОВИНИ

З порядку денного сесії ЛМР загадковим чином зникло питання про концепцію сортування ТПВ?

|

З порядку денного сесії Львівської міськради протизаконно виключили питання ухвали «Про затвердження концепції сортування ТПВ», проект якої створила депутатка міської ради Ірина Оршак. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Ірини Оршак її ухвалу замінили на альтернативний варіант від Садового і Москаленка.

«Я написала проект ухвали «Про затвердження концепції сортування ТПВ», тобто моделі сортування сміття. Ця ухвала, після більш ніж піврічної роботи, була публічно оголошена на сесії 08.06.17р., передана в секретаріат, опублікована і завізована ВСІМА чиновниками відповідних управлінь та департаментів міської ради, визначених ухвалою, депутатськими профільними комісіями (всього 11 підписів), доопрацьована з керівником Департаменту поводження з ТПВ, потім була включена до пропозицій порядку денного сесії на 29 червня. Це все було проговорено на засіданні колегії в середу, 21 червня, з Андрієм Садовим, бо я просила включити цей проект ухвали на початку пленарного засідання сесії. А 23 червня мій проект ухвали ЗНИКАЄ з порядку денного сесії і з’являється інша «альтернативна» ухвала «імені міського голови» авторства його заступника А.Москаленка», – написала вона.

Депутат вимагає повернути це питання до порядку денного найближчої сесії, так як цього вимагає закон.

«Отож, попри положення Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламенту Львівської міської ради та етичних норм поведінки ЗАВЧАСНО ПОДАНИЙ, ОПУБЛІКОВАНИЙ, НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ ЗАВІЗОВАНИЙ ПРОЕКТ УХВАЛИ, ВНЕСЕНИЙ ДО ПРОПОЗИЦІЙ ПОРЯДКУ ДЕННОГО, ОБГОВОРЕНИЙ ТА ПОГОДЖЕНИЙ НА КОЛЕГІЇ МІСЬКОЇ РАДИ був цинічно «викинутий» з порядку денного сесії та, як повідомили мені колеги-депутати, це відбувається не вперше! Я проти свавілля чиновників, не погоджуюсь на жодні компроміси та публічно вимагаю не порушувати закон та повернути проект ухвали про концепцію поводження з ТПВ до порядку денного пленарного засідання сесії ЛМР 29 червня 2017 року! Не дозволимо чиновникам маніпулювати своїми повноваженнями та зловживати службовим становищем», – написала Ірина Оршак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *