ОСТАННІ НОВИНИ

Свято праведного Андрея у Бібрці

|

У Бібрці відбулося свято української молоді під гаслом «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Святкування у Бібрці розпочались з Божественної літургії у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що його в 1907 році освятив Митрополит Андрей Шептицький. Тут він зупинявся для молитви і в 1914 році – перед тим, як московські попи й жандарми запроторили у нетрі Московії. Увесь захід відбувався у молитовному дусі за великого українця – Митрополитові Андрея Шептицького.

Свято молоді відбувалося за уже усталеним сценарієм, проте все ж, як і в багатьох інших місцевостях Галичини, воно мало чимало своїх неповторних «родзинок». Несподіваною для усіх присутніх і зворушливою стала «передача естафети поколінь», яку здійснював колишній політв’язень Петро Франко.

Наступною приємною несподіванкою для гостей Свята стали шкільний музей Уляни Кравченко та шкільна «картинна галерея».

Присутні також мали змогу насолодитись співом талановитих молодих виконавців.

Цікаво також, що учнівські доповіді були настільки захоплюючими, що їх рекомендували для участі в четвертому турі конференції, присвяченої праведному Митрополитові Андрею Шептицькому, а художні виступи – для їх представлення у наступних конкурсах фестивалю «Голос Руси-України».

Усі учасники, наставники та організатори Свята української молоді на Бібереччині були нагороджені грамотами, дипломами та подяками Громадської ради «Святий Юр».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *