ОСТАННІ НОВИНИ

Чи прихистить львівське сміття Житомир?

|

Чи приймати 300 вантажівок із львівським сміттям на житомирське сміттєзвалище – це питання мали розглянути у вівторок, 27 червня, на сесії міської ради, яка так і не відбулася. Про те, щоб розглянути звернення Львівського міського голови Андрія Садового, депутати домовились напередодні під час засідання погоджувальної ради. Категорично проти того, щоб Житомир приймав львівське сміття виступила ініціативна група, до якої входять люди, що проживають поблизу полігону. У випадку, якщо депутати усе-таки дадуть сміттєвозам «зелене світло», люди обіцяють вдатись до рішучих дій, повідомляє місцеве видання Житомир.Info.

«Ми не можемо приймати (сміття), оскільки житомирське сміттєзвалище – воно старіше ніж Грибовицьке. І якщо ми йдемо до Європейського союзу, то ми маємо нарешті навести лад у своєму місті. І попереджаємо владу, що в разі пропуску сміття зі Львову, ми будемо змушені, і я дуже перепрошую в житомирян, вони мають нас підтримати, оскільки вони усвідомлюють цю проблему, яке несе житомирське сміттєзвалище і його подальше нехтування, Львів нас цьому навчив, ми перекриємо доступ і житомирським машинам», – переконує член громадської робочої групи з питань управління відходами і ресурсами в м. Житомирі Тетяна Швець.

Житомир може підставити плече львівській громаді і хоча б частково допомогти місту вирішити сміттєву проблему. В цьому переконана секретар Житомирської міськради, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж.

«Ми звернулись вчора до депутатів з тим, щоб вони допомогли львів’янам, тому що місто Львів потопає в смітті. І просто як громада громаді маємо допомогти, бо ми є одна країна. Наше звернення певно почули, тому що погоджувальна рада підтримала внесення цього питання в сесійну залу. Було економічне обґрунтування – пропонується 300 гривень за тонну сміття, при тому, що зараз у нас приймають (тонну сміття) по 35 гривень. І спрямувати кошти, які надійдуть, а це приблизно за два місяці буде десь близько двох мільйонів, на благоустрій нашого полігону», – розповідає Наталія Чиж.

Секретар міськради вважає, що житомирське сміттєзвалище в змозі прийняти львівське сміття і тим самим виручити туристичну столицю України.

«Ми в місяць зараз приймаємо 8,5 тисяч тон на полігон, це буде четверта частина від того, що приїжджає зараз на місяць. Тому це не має такого навантаження на полігон. Тим більше директор комунального підприємства вчора доповідав, що є така технічна можливість. Полігон має свою ліцензію, по перше, на роботи. Це неправда, коли говорять, що він недієздатний, що немає ліцензії, у нас із цим усе добре. Але ще раз говорю: якби не дали політичного окрасу, то ніхто б на це і не звертав би увагу, бо близько 5000 полігонів є по всій Україні, і вони знаходяться у такому ж стані, як і львівський полігон. Не дай Боже, десь щось відбудеться, то що тоді буде робити та громада? Невже українці не можуть допомогти один одному?», – каже секретар міськради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *